L’arxiu històric d’Es Pedrís Llarg, a només un clic!

03 des 2019

Tots els números de la revista d’informació municipal i de cultura de Begur, publicada per primer cop l’any 1987, es poden consultar digitalment a través d’Internet.

La Biblioteca Salvador Raurich de Begur i el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona han signat un conveni de col·laboració per a la digitalització de tots els número d’Es Pedrís Llarg, la revista d’informació municipal i de cultura de Begur.

L’acord permetrà consultar a través del repositori cooperatiu de la Diputació, i en accés obert, les diferents edicions de la revista publicades des de 1987 –any del primer número- fins a l’actualitat; a més d’augmentar la visibilitat i preservació d’aquests documents. Les revistes des del número 1 fins al 114 es poden visualitzar a través del següent enllaç; mentre que del 114 en endavant es pot fer prement aquí.

Gemma Coll, regidora de Cultura, posa en valor la iniciativa i afirma que “És Pedrís Llarg és un arxiu d’un enorme valor per a entendre, estudiar i analitzar la història més recent del nostre poble”.

Es Pedrís Llarg és la revista municipal d’informació i cultura de Begur. Pren el seu nom del banc centenari que es troba en el lateral esquerre de l’església de Sant Pere. El primer número es va publicar l’estiu de 1987, a iniciativa del Servei Municipal de Català, amb l’objectiu de potenciar el català. Posteriorment s’hi implicà l’Arxiu Municipal; i fins el número 135 –darrer número de la revista- ha estat l’Àrea de Cultura qui n’ha fet l’edició. A partir del número 136, però, serà l’Àrea de Comunicació qui n’assumeixi l’edició.


Categories: Biblioteca