L’Arxiu Municipal de Begur incorporarà una còpia digitalitzada de més d’un miler de plaques de vidre realitzades per Salvador Raurich i Lluís Pericot

08 feb 2022

Els hereus han signat la donació dels fons personals de Salvador Raurich i Lluís Pericot al Consell Comarcal del Baix Empordà.

El passat 13 de gener els hereus de Salvador Raurich i de Lluís Pericot, els germans Josep Maria, Lluís, Teresa i Montserrat Fullola Pericot (besnets i nets respectivament), van signar la donació de dos conjunts de plaques de vidre al Consell Comarcal del Baix Empordà.

El fons de Salvador Raurich és un conjunt de 45 plaques de vidre datades entre 1906 i 1910. Es tracta fonamentalment d’imatges de Begur, algunes de Barcelona i retrats familiars.

El fons de Lluís Pericot és un conjunt de 1.014 plaques de vidre datades entre 1922 i 1965. Són principalment imatges familiars a Begur i l’Estartit, paisatges de diferents indrets on van fer viatges i excursions (Mallorca, Andorra, Montsant…) i alguna de les excavacions al castell de Begur.

Les fotografies van ingressar a l’ACBE el dia 3 de febrer. Ara es procedirà a la instal·lació de les plaques en material de conservació, a la seva digitalització i la descripció, per tal de poder posar les imatges al servei dels investigadors i de la ciutadania.

Per altra part, la part donant ha volgut de forma expressa que els arxius municipals de Begur (en ambdós casos) i de Torroella de Montgrí per al fons de Lluís Pericot, disposin d’una còpia digitalitzada dels fons.

 


Categories: Cultura