L’Arxiu Municipal ingressa al seu catàleg nova documentació sobre Carmen Amaya

29 oct 2021

L’Ajuntament de Begur agraeix públicament a la família Coll Madí la donació d’aquests documents.

Des d’aquest mes d’octubre l’Arxiu Municipal de Begur ha ampliat el seu inventari amb nova documentació sobre la cèlebre artista Carmen Amaya, estretament vinculada al nostre municipi. I tot, gràcies a la donació altruista que la família Coll Madí ha fet al consistori.

Es tracta de documents que l’avi de la família Coll Madí, Pere Madí Rusiñol, tenia en la seva possessió gràcies a l’amistat que va mantenir amb Carmen Amaya després d’ajudar-la en la cerca d’un intermediari per a l’adquisició d’una finca a la Costa Brava. La finca escollida per a l’adquisició va resultar ser el Mas d’en Pinc de Begur.

La donació consta d’un total de 61 documents datats entre 1961 i 1973; entre els que destaca la correspondència entre el Sr. Madí i el Sr. Agüero, marit de Carmen Amaya, per a l’adquisició de la finca de Begur i els seus pagaments.

L’amistat entre el Sr. Pere Madí i Carmen Amaya va sorgir a partir d’una anècdota: un dia mentre ella realitzava un passeig per Lloret de Mar, en passar per davant la casa del Sr. Madí hi va veure la seva esposa que duia a coll la seva filla Imma, una nena morena i belluguet. Aleshores, Carmen Amaya va fer el comentari que l’Imma podria passar per filla seva.


Categories: Ajuntament