L’atenció primària reprèn les visites programades

09 jun 2020

El 8 de juny s’inicien a les ABS de La Bisbal d’Empordà i Torroella de Montgrí i el 15 de juny ho faran les ABS de Palamós i Palafrugell.

L’atenció primària de les ABS de La Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Palamós i Torroella de Montgrí s’ha preparat per al retorn progressiu a la normalitat amb la reobertura de les visites programades a les consultes dels CAP i d’alguns consultoris.

El més important d’aquesta reobertura és assegurar el flux de persones usuàries i evitar aglomeracions i per tant situacions de risc per a possibles contagis. És per això que abans de venir cal trucar primer per programar la visita. Es pot fer al 972 60 92 22 de 8 a 15 h de dilluns a divendres o bé fins a les 20 h a cada CAP. El dia de la visita, és imprescindible la puntualitat per evitar esperes innecessàries a la sala d’espera.

El retorn es realitzarà en dues fases i diferents per Àrees Bàsiques de Salut, amb algunes que reobriran les consultes a partir de dilluns 8 de juny i d’altres a partir del 15 de juny.

Així, a partir del 8 de juny obriran les consultes programades a:

ABS DE LA BISBAL D’EMPORDÀ

. Del CAP de La Bisbal d’Empordà de 8 a 20 h per a visites programades de dilluns a divendres i les 24 h de cada dia per a urgències.

. Dels consultoris de Vulpellac i Corçà, de dilluns a divendres de 9 a 11 h.

ABS DE TORROELLA DE MONTGRÍ

. Del CAP de Torroella de Montgrí de 8 a 20 h per a visites programades de dilluns a divendres i les 24 h de cada dia per a urgències.

. Dels consultoris de l’Estartit, Gualta, Serra de Daró, Verges, Jafre i La Tallada d’Empordà, en el mateix horari d’abans de la COVID19, i de Gualta en horari d’11.30 a 13.30 h només els dimarts.

A partir del 15 de juny obriran les consultes programades a:

ABS DE PALAFRUGELL

. Del CAP de Palafrugell de 8 a 20 h per a visites programades de dilluns a divendres i les 24 h de cada dia per a urgències.

. Dels consultoris de Begur i Pals, en el mateix horari d’abans de la Covid-19.

ABS DE PALAMÓS

. Del CAP de Palamós de 8 a 20 h per a visites programades i urgències de dilluns a divendres. A partir d’aquest cap de setmana, el CAP tornarà a estar tancat durant els dissabtes i diumenges.

. Del consultori Sant Antoni de Calonge. De dilluns a dijous de 8 a 20 h i el divendres de 8 a 14h.

Els consultoris que encara no s’obrin s’anirà fent de forma progressiva.

En aquest retorn, moltes de les visites programades es continuaran realitzant a través de les visites telefòniques ja que suposa evitar desplaçaments, esperes i riscos de contagi innecessaris per a les persones usuàries. Les cites programades es rebran per avís a l’App de SSIBE o bé per sms.

Durant la visita caldrà mantenir les mesures de prevenció i d’autoprotecció: no venir acompanyat excepte menors i persones depenents, portar la mascareta sempre posada, rentar-se les mans en entrar i sortir del centre i mantenir la distància de seguretat d’entre 1 i 2 metres, i respectar la senyalística i indicacions que es troben al centre, preparada especialment per aquesta reobertura.


Categories: Sanitat