Les certificacions Biosphere reconeixen el turisme sostenible de Begur

18 jun 2024

Entre els guardonats, es troben lOficina de Turisme de Begur i quatre empreses del municipi: hotel Spa Classic Begur, hotel Restaurant Galena – Mas Comangau, immobiliària Comangau i Sarfa – Moventis.

El passat 14 de juny, a lHotel San Jorge de Calonge i Sant Antoni, es va celebrar lacte de lliurament de les certificacions Biosphere, que reconeixen els esforços de diversos organismes i empreses en la promoció dun turisme sostenible. Entre els guardonats, es troben lOficina de Turisme de Begur i quatre empreses del municipi: hotel Spa Classic Begur, hotel Restaurant Galena – Mas Comangau, immobiliària Comangau i Sarfa – Moventis. Els cinc certificats se sumen al del Càmping Begur, que disposa d’aquesta certificació des del 2018.

Per lOficina de Turisme de Begur, participar en aquest projecte de certificació ha suposat un reconeixement al bon nivell dorganització i gestió tant de loficina com de les empreses col·laboradores. A més, reafirma el seu compromís de seguir millorant per establir un model turístic sostenible que beneficiï positivament la població local.

Metodologia Biosphere

La certificació segueix els criteris de sostenibilitat de les Nacions Unides dins el marc de l’Agenda 2030, la qual identifica 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

LInstitut de Turisme Responsable, amb la col·laboració de l’antena espanyola SDSN-Spain (REDS), ha elaborat la metodologia Biosphere per a destinacions, basada una sèrie d’indicadors, activitats i accions connectades a cadascun dels ODS. Aquest model permet als gestors territorials i turístics recopilar dades sobre les seves iniciatives, estratègies i resultats,  per tal de monitoritzar anualment els seus indicadors i millorar els resultats en les següents àrees: sociocultural, mediambiental, governança, economia, innovació, transparència i qualitat.