Les empreses i serveis turístics de Begur, sinònim un any més de màxima qualitat

31 mar 2022

El Parador d’Aiguablava ha estat l’emplaçament escollit enguany per a l’acte de lliurament dels distintius de qualitat turística atorgats pel Consell Comarcal del Baix Empordà.  

Begur ha estat un dels grans protagonistes aquest dimecres 30 de març de l’acte de lliurament dels distintius de qualitat turística a 69 empreses i entitats adherides al Pla de Qualitat Turística en Destinació (SICTED).

I és que la trobada anual convocada pel Consell Comarcal del Baix Empordà ha tingut lloc enguany al Parador d’Aiguablava i ha reconegut novament la vàlua de tots els serveis i recursos vinculats al turisme de Begur, que es consolida com un dels emplaçaments de referència i com una destinació de primer ordre per a totes les persones que visiten la comarca al llarg de l’any.

Aquest 2022 el Consell Comarcal del Baix Empordà ha renovat el distintiu de qualitat turística SICTED a l’Oficina de Turisme de Begur; mentre que a nivell local també tornen a disposar del SICTED quatre negocis begurencs: l’Hostal Sa Rascassa, l’agència AVI, l’empresa SB Creacions i el Parador de Turisme.

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, ha estat l’encarregat d’obrir l’acte i donar la benvinguda a tots els assistents; i explica que “enguany podem estar doblement il·lusionats i orgullosos: primer, per haver pogut acollir a casa nostra, en un espai tan emblemàtic com el Parador d’Aiguablava, a tot el teixit empresarial, serveis i institucions de la comarca vinculades al sector turístic; i segon, per seguir consolidant el nostre municipi com un dels actius turístics més rellevants i de més qualitat de tot el territori”.

Eugeni Pibernat, a més, afegeix que “vull agrair la tasca ingent i de primer nivell que duu a terme diàriament la nostra Oficina de Turisme per promocionar Begur i tots els seus atractius arreu; i felicitar a les empreses begurenques guardonades -i a tot el teixit empresarial local- per contribuir de forma decisiva a la dinamització de l’activitat econòmica local i a fer de la nostra una vila referent”.

Què són els distintius de qualitat turística en destinació SICTED?

L’objectiu d’aquestes distincions és oferir el millor servei amb les millors garanties, tot perseguint la millora contínua i promovent un nivell bàsic de qualitat per a tots els serveis i recursos vinculats al turisme del Baix Empordà.

Les empreses, serveis i institucions distingides pel Pla de Qualitat Turística en Destinació SICTED són anualment avaluades i renoven el seu compromís de qualitat per mitjà del compliment d’un conjunt de bones pràctiques que afecten, entre d’altres, a la gestió de les persones, l’atenció i tracte amb el client, la comunicació dels serveis, la venda de productes, la relació de proveïdors, el manteniment de les instal·lacions o la gestió mediambiental sostenible.

Aquest pla de qualitat es basa en el Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destino (SICTED), promogut per la Secretaría de Estado de Turismo i la Federación Española de Municipios y Provincias. El SICTED s’implanta actualment a 190 destinacions de l’Estat espanyol amb més de 13.000 empreses adherides i/o distingides.