L’Ajuntament de Begur se suma al projecte “Passaport Edunauta”

28 oct 2021

La iniciativa, liderada per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament, compta amb la participació de les escoles, entitats locals i de tots els agents educatius del municipi.

Des d’aquesta setmana els alumnes de 3r i 4t de primària de les escoles Doctor Arruga de Begur i Olivar Vell d’Esclanyà compten amb el “Passaport Edunauta”, un document on els infants podran registrar tot el que aprenguin explorant i gaudint de les activitats educatives que ofereix el seu entorn durant aquest curs.

Aquest projecte forma part del Pla Estratègic d’Educació 360, s’implanta al municipi de la mà de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament i compta amb la participació activa tant de les escoles, com de les entitats locals i tots els agents educatius de la vila. Gemma Coll, regidora de l’àrea, avança que “amb iniciatives com aquesta apostem per a seguir millorant les oportunitats educatives dels nostres infants, tant dins com a fora dels nostres centres escolars. I en aquest objectiu és molt important comptar amb el suport de tota la comunitat educativa”.

Què és el “Passaport Edunauta”?

El funcionament del “Passaport Edunauta”, i el seu format, és similar al que trobem en un passaport oficial que et permet viatjar pel món i aconseguir els segells d’entrada a cada país. En el cas del “Passaport Edunauta”, però, dona accés a viatjar per la galàxia dels aprenentatges, a aturar-se a les destinacions d’aprenentatge triades per viure-hi una activitat educativa i atresorar segells en el passaport.

Per tant, el Passaport “Edunauta” és un document físic, personal i intransferible, a mode de diari d’aprenentatge d’aquest viatge interplanetari, que ajudarà l’infant a recordar el seu viatge, el que ha après i l’experiència que suposa aprendre.

A través de les seves pàgines, els infants podran crear i registrar el seu itinerari educatiu (tipus d’activitats escollides i realitzades), inserir-hi records de la seva experiència (fer-hi dibuixos, enganxar-hi fotografies, escriure-hi comentaris…), reflexionar sobre el seu propi procés d’aprenentatge (què ha après i quins superpoders ha posat en acció) i atresorar els segells aconseguits.

Tota la informació sobre el projecte es pot consultar en aquest enllaç.

Descarregar l’Agenda Edunauta de novembre: Agenda de Novembre

 


Categories: Ensenyament