Les escoles participen activament en la commemoració del Dia de la Terra

30 abr 2021

Els horts comunitaris d’Es Sot han acollit aquests darrers dies visites d’alumnes dels centres educatius del municipi i diferents tallers de conscienciació ecològica.

El 22 d’abril es va commemorar el Dia de la Terra, una jornada d’abast mundial que té com a objectiu informar, educar i sensibilitzar la població sobre les problemàtiques ambientals com ara la contaminació de l’aire i el sòl, la destrucció dels ecosistemes o l’esgotament dels recursos no renovables.

I enguany l’Ajuntament de Begur s’ha sumat a la jornada amb la celebració d’un programa d’activitats als nous horts comunitaris i ecològics d’Es Sot, que es van posar en marxa l’agost de 2019 i que actualment presenten una ocupació del 100%.

Pere Feliu, regidor de Medi Ambient, explica que “celebrar aquesta diada als horts comunitaris ens ha permès no només potenciar i promocionar la tasca ecològica que es duu a terme a l’espai, sinó donar a conèixer i implicar els veïns i veïnes i els infants dels nostres centres educatius en aquest projecte”.

Així, de la mà de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, Càrites Diocesana de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà i el grup dels hortolans; el 22 d’abril els alumnes de l’escola Doctor Arruga van poder prendre part d’una visita als horts comunitaris i van realitzar diferents tallers amb el propòsit d’apropar els infants a l’agricultura ecològica i al projecte comunitari dels horts. Els tallers van girar entorn de temàtiques com el compostatge, les feines de l’hort, les plantes medicinals o l’hotel d’insectes.

Amb tot, en el cas de l’escola Olivar Vell, la pluja va obligar a suspendre la jornada prevista; i l’esdeveniment es reprogramarà per a més endavant en una data encara per a confirmar.