Les famílies begurenques amb beca menjador disposaran durant l’estat d’alarma de targetes moneder

26 mar 2020

Les targetes, facilitades per la Generalitat de Catalunya, permeten sufragar inicialment un àpat diari durant deu dies i, posteriorment, s’aniran recarregant automàticament mentre duri el tancament de les escoles.

L’Ajuntament de Begur ha iniciat la distribució de les targetes moneder entre les famílies de la vila amb infants beneficiaris de les beques de menjador. El lliurament es duu a terme de forma presencial als domicilis, a través de l’àrea de Serveis Socials del consistori, per tal d’evitar desplaçaments en aquests moments d’excepcionalitat i garantint les mesures de seguretat per a la contenció de la pandèmia.

Les targetes moneder poden ser utilitzades en supermercats i botigues d’alimentació. Aquesta eina permet garantir la correcta alimentació, mentre durin les mesures de l’estat d’alarma a causa del coronavirus, de tots els escolars que reben una beca per al servei de menjador. Aquestes targetes  porten inicialment una precàrrega equivalent al cost de deu dies d’àpats de menjador, amb efectes retroactius des de l’inici del confinament; i posteriorment, es recarregaran automàticament en funció dels dies que s’allargui el tancament de les escoles.

Aquesta mesura és fruit del treball dels Departaments d’Educació i Treball, Afers Socials i Famílies per donar compliment a allò que estableix el Reial decret 7/2020., de 12 de març, pel qual s’adopten mesures urgents per respondre a l’impacte econòmic del coronavirus. Aquesta actuació tindrà efecte fins que el Govern de la Generalitat suspengui les mesures preventives adoptades en el marc de l’activació del Pla d’Actuació del PROCICAT per malalties emergents en motiu de l’impacte del COVID-19. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.


Categories: Serveis Socials