Les figures de Playmobil decoren Begur en l’inici de les festes nadalenques

11 des 2019

La III Fira de Playmobil ha reunit a nombroses famílies i aficionats a aquestes icòniques figures de joguet que han gaudit durant quatre dies de mostres, sessions de cinema, concursos i activitats infantils.

L’inici del programa de Nadal a Begur ha tingut aquests primers dies de desembre un gran protagonista i un denominador comú: la Fira de Playmobil. L’esdeveniment ha arribat enguany a la seva tercera edició –de la mà de l’Associació de Comerç i Turisme (ACIT) i amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, i Riude&Clicks-, ja consolidada com una proposta nadalenca i de nova cunya que més seguidors apleguen a la vila.

Del 5 al 8 de desembre, i amb el mil·lenari del Castell de Begur com a motiu principal de l’edició d’aquest 2019, la Sala d’Exposicions, el Casino Cultural i les Galeries Begur van acollir iniciatives com el concurs de diorames de Playmobil dirigit a infants d’entre sis i tretze anys, que enguany ha guardonat a Maria Martín amb el Premi Mil·lenari del Castell de Begur i a Claudia Jardí amb el Premi ACIT.

A més, tampoc hi van faltar el concurs “Troba el click perdut”, que convidava els infants i les famílies a trobar els vuit clicks amagats entre els cinc diorames exposats a la Fira i als 26 establiments adherits a l’esdeveniment; descomptes als comerços locals; exposicions de diorames, espais per a pintar; tallers; sessions de cinema; o una xocolatada.

Finalment, la plaça de la Vila també va ser la seu de la segona edició de la xocolatada popular i solidària que –amb la col·laboració de la Fleca La Palma i la Pastisseria Bombó, que van aportar les coques per acompanyar la xocolatada- va permetre recaptar un total de 296,69€ que aniran destinats íntegrament a la investigació mèdica de les malalties minoritàries en el marc de La Marató de TV3.