Les obres de millora de Sa Fontansa de Begur estaran acabades a finals d’octubre

07 ago 2019

Les obres de millora a Sa Fontansa de Begur, que han estat aturades per l’actual govern per no perjudicar els veïns durant l’estiu, es reprendran a mitjans de setembre, després de la Fira d’Indians, amb l’objectiu de tenir-les enllestides a finals d’octubre. Així ho va manifestar ahir el director de l’obra, Josep Ramon Busquets, a la cinquantena de veïns que van venir a la trobada convocada per l’Ajuntament i que va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Maite Selva i el regidor d’Obres i Serveis, Jordi Carreras.

La reunió, que es va fer a la sala de plens de l’Ajuntament  i va durar una horeta, va servir per poder explicar als veïns en què consistien les obres que s’estaven executat en aquest àmbit urbà, ja que no ho havia fet l’anterior govern, i poder escoltar les demandes dels veïns afectats. L’actuació de millora, que executa l’empresa Mugadas SLU per 464.479,75 euros, es concreta en renovar les voreres, substituir els llums pel sistema led i fer la canalització per a la fibra òptica. Segons Busquets, la canalització està quasi tota feta, mentre les voreres i l’enllumenat que es fa de manera paral·lel es troba fet un terç del total.

Una de les principals queixes dels veïns va ser que malgrat el canvi de llum, en què a més s’ha pujat l’alçada de 3,5 a 5 metres, la zona queda “poc il·luminada”. El nou govern es va comprometre a revisar-ho, com també va tenir en compta altres demandes com van ser l’ordenació del trànsit, la velocitat dels cotxes, el parc infantil… L’alcaldessa va deixar clar que a partir de setembre es començarà a enfocar les millores que es podran veure “a partir de l’any vinent”.

 

Barri Sant Josep

D’altra banda, el govern pensa fer el mateix amb els veïns del barri de Sant Josep, a Esclanyà, on també van aturar les obres, especialment del nou aparcament per evitar també molèsties als veïns aquests mesos d’estiu. En aquest cas, la trobada amb els veïns està programada pel proper 19 d’agost, a les 18 hores, al local polivalent d’Esclanyà. En aquest cas, les obres es preveuen que es reprenguin a principis de setembre. D’altra banda, es deixen fer obres menors al nou vial del barri de Sant Josep, ja que no afecta directament al nucli urbà. Així, en aquest àmbit es continuen les feines de pavimentació de voreres i murets de tancament de finques. Amb l’aturada parcial també es mira, segons ha recordat Carreras, evitar problemas posteriors per qüestions de terminis o incompliment del contracte.

L’actuació al barri de Sant Josep es concreta en la millora de la vialitat. Una millora que passa per la construcció d’un nou vial, allargant l’actual carrer Manel Massoni, dins el terme de Palafrugell, per donar sortida a tot el barri i evitar que s’hagi de fer per l’avinguda de Sant Josep, que ja és el d’entrada.  Amb el nou traçat viari, els tres carrers, que acaben ara en cul-de-sac (Mestral, Gregal i Xaloc), tindran connectivitat per l’altra banda de l’avinguda Sant Josep. A més, tots tres tindran un únic sentit de circulació, amb una zona d’aparcament en un dels dos costats. L’avinguda Sant Josep passarà a ser només el vial d’entrada al barri. El projecte es va adjudicar a l’empresa Aglomerats Girona per 308.880 euros.