Les platges d’Aiguablava, Sa Riera i El Racó reben la marca “Q” de Qualitat Turística

29 gen 2020

Els premis Timó entregats per la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre reconeixen la tasca de l’Ajuntament de Begur en favor de la conservació i la promoció de les platges del municipi.

Les platges de Begur i la tasca de protecció, conservació, manteniment i potenciació que en duu a terme l’Ajuntament a través de les Regidories de Medi Ambient i de Platges, han rebut enguany un nou reconeixement institucional.

La Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre ha reconegut el consistori begurenc amb el “Diploma de Qualitat” pel compliment amb els requisits establerts per la norma UNE-ISO 13009:2016 de Platges a les platges d’Aiguablava, Sa Riera i El Racó, en el marc dels guardons anuals Timó que entrega l’organització. Aquests premis reconeixen la tasca d’aquelles persones i/o entitats que amb la seva trajectòria personal, professional o institucional han contribuït i contribueixen a millorar la imatge, la qualitat i la competitivitat turística del país.

El regidor de Platges, Eugeni Pibernat, i el tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur, Xavier Turró, van assistir dimarts 28 de gener a l’entrega d’aquests guardons celebrada a l’Hotel San Jorge de Calonge.

Durant l’acte, Eugeni Pibernat va posar en valor aquest nou reconeixement tot explicant que “diàriament treballem des de l’Ajuntament per mantenir les nostres platges en un estat òptim conscients del gran potencial turístic i natural que representen per al nostre poble i per a tot el territori”. En aquesta línia, el responsable de l’àrea de Platges del consistori afegeix que “aquest premi és un reconeixement a la tasca ingent realitzada per l’administració i la ciutadania al llarg dels anys per protegir i dignificar les nostres platges, i un estímul per a seguir apostant a Begur per un turisme de qualitat, sostenible i de primer nivell”.

Les platges de Begur, sinònim de qualitat

L’any 2019 les platges del Racó, Sa Riera i Aiguablava –a iniciativa de les Regidories de Platges i Medi Ambient, amb la implicació d’altres àrees municipals i del sector turístic- van aconseguir novament la marca “Q” de Qualitat Turística, un certificat atorgat per l’ICTE (Institut per a la Qualitat Turística Espanyola) a aquelles platges que compleixen uns nivells de qualitat, tant en termes de seguretat, serveis als usuaris o altres variables com la de minimitzar l’impacte que genera l’activitat turística sobre el litoral.

La norma internacional UNE-ISO 13009-2006 estableix els requisits generals i les recomanacions per als ens gestors de les platges que ofereixen serveis a turistes i visitants. Proporciona directrius tant per als ens gestors com per als usuaris per tal de dur a terme una gestió i planificació sostenible sobre la platja.


Categories: Platges