Les platges de Begur obtenen el distintiu ‘Compromís de Qualitat Turística’

06 jun 2024

El SICTED ha destacat les platges del Racó, Sa Riera, Sa Tuna i Aiguablava. 

L’Ajuntament de Begur ha rebut aquesta setmana el certificat que acredita el reconeixement per haver superat l’avaluació que estableix el SICTED per les platges del Racó, Sa Riera, Sa Tuna i Aiguablava. Aquest distintiu de ‘Compromís de Qualitat Turística’, amb una validesa biennal, acredita i reconeix l’esforç realitzat per l’Ajuntament en la gestió de les platges i el compliment dels requisits del sistema integral de qualitat turística.

L’obtenció d’aquest certificat es complementa amb les banderes de ‘Q de Qualitat Turística’ amb les que ja compten les platges del Racó, Sa Riera, Sa Tuna i Aiguablava. La ‘Q de Qualitat Turística’ és un distintiu que atorga l’Institut per la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que acredita el compliment dels requisits de qualitat per les platges establerts a la norma UNE 187001: prestigi, diferenciació, fiabilitat, rigor i correcta promoció de les platges. Per tal d’obtenir la ‘Q’ cada any, l’Ajuntament passa unes estrictes auditories que són la garantia del compliment de la norma. L’any 2023 en tot l’Estat es van certificar un total de 133 platges amb la ‘Q’, de les quals 16 van ser a Catalunya.

Amb aquests dos certificats, l’Àrea de Medi Ambient continua gestionant les platges begurenques des de la perspectiva de millora continuada orientada tant en els serveis oferts als nostres visitants així com en la protecció del medi ambient.


Categories: Medi Ambient