Les platges de Begur, sinònim un any més de màxima qualitat i seguretat

07 jul 2021

Les platges begurenques han estat distingides amb els certificats “Q de Qualitat Turística” i “Safe Tourism Certified” per l’aposta que fan tots els departament de l’Ajuntament -amb l’Àrea de Medi Ambient i la Regidoria de Platges al capdavant- per un model turístic de platges segur, fiable i de qualitat.

El tècnic de Medi Ambient i coordinador de platges de l’Ajuntament de Begur, Xavier Turró, va assistir el passat 29 de juny a l’acte d’entrega de les banderes “Q de Qualitat Turística” i “Safe Tourism Certified” celebrat a Madrid i presidit -entre d’altres autoritats- per la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

I és que Begur ha tornat a ser un dels grans protagonistes d’aquest esdeveniment. El municipi va recollir tres banderes “Q de Qualitat Turística” per a les platges de Sa Riera, Aiguablava i la Platja del Racó; i set banderes de “Safe Tourism Certified” per a les platges d’Illa Roja, Platja del Racó, Sa Riera, Aiguafreda, Sa Tuna, Platja Fonda i Aiguablava.

Ambdues certificacions són el resultat de la feina feta a les platges del municipi l’any 2020 per a establir uns exigents protocols higienicosanitaris i complir uns nivells de qualitat, tant en termes de seguretat, serveis als usuaris o altres variables com la de minimitzar l’impacte que genera l’activitat turística sobre el litoral.

Aquests certificats estan atorgats per l’ICTE (Institut per a la Qualitat Turística Espanyola) i reconeixen aquells ajuntaments -com el de Begur- que han realitzat una aposta per la qualitat i la seguretat de les seves platges, amb una marca de garantia que aporta diferenciació de cara a la imatge i compromís del municipi per un turisme segur i fiable.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, destaca que “és tot un honor pel nostre municipi i per a tothom qui ho ha fet possible poder rebre aquests certificats de seguretat i qualitat de les nostres platges, que dignifiquen tot el treball que es fa des de l’Ajuntament -liderat per les àrees de Medi Ambient i Platges- per a preservar i cuidar aquest tresor tan preuat que són les nostres platges i cales”.

Eugeni Pibernat, regidor de Platges, posa en valor aquest reconeixement i explica que “aquests certificats són possibles gràcies a la feina ingent i a les sinergies entre les diferents àrees del nostre Ajuntament, que vetllen any rere any per a consolidar les nostres platges com una destinació turística de referència a Catalunya i arreu de l’Estat, i oferir als nostres visitants una experiència segura, singular, sostenible i saludable”.

Pere Feliu, regidor de Medi Ambient, destaca que “la màxima prioritat és que les persones usuàries de les platges, treballadors i col·laboradors se sentin segurs i estiguin protegits. És un gran esforç adaptar els protocols de seguretat i higiene a la situació pandèmica, però amb la feina de tot l’equip de govern i el suport i comprensió dels veïns, veïnes i visitants, hem creat un ambient de confiança en el qual poder gaudir de les vacances”.

 


Categories: Medi AmbientPlatges