L’esclat del Carnaval omple Begur

13 feb 2024

El Carnaval de Begur registra una edició de participació rècord, amb vuit comparses i 162 participants en la segona edició de la rua.

Aquest cap de setmana, Begur ha viscut intensament la festa del Carnaval. I ho ha fet amb una molt bona acollida i participació en les diferents propostes que han preparat l’AMPA Ses Falugues, l’AFA de l’Escola Doctor Arruga i l’Ajuntament entre divendres i diumenge.

Els actes van començar divendres, amb la Rua de Carnestoltes de la Llar d’Infants Ses Falugues, on els més petits van ser els protagonistes. La diversió va continuar dissabte amb el Carnaval Infantil al Casal de la Gent Gran, oferint activitats per a tota la família.

El diumenge, la segona edició de la Gran Rua Carnavalera va ser el plat fort de les celebracions. Amb la participació de comparses de totes les edats, incloent-hi un grup de nens de 6è de l’escola Dr. Arruga i un grup de dones del Casal de la Gent Gran de Begur, el carrer es va omplir de color. La música, a càrrec de la Xaranga Dam-mer, va crear una atmosfera festiva per ballar i passar-ho bé al llarg del recorregut per diferents punts del centre del poble. Enguany, ha crescut la participació: hi ha hagut vuit comparses, respecte les sis de l’edició anterior, i 162 participants, respecte dels 130 de l’any passat.

La jornada va concloure amb un Vermut Musical de Carnaval i una fideuà popular, on tots els assistents van poder gaudir d’un àpat de germanor.

El regidor de Festes, Rafael Criado, expressa la seva satisfacció per l’èxit del Carnaval d’aquest any. «Estem encantats de veure com el Carnaval s’ha consolidat a Begur com una festa estimada per tota la comunitat. Hem dedicat molt esforç per recuperar i enfortir aquesta tradició, amb accions com les ajudes per a les disfresses, i el resultat és evident en la participació i l’entusiasme que hem vist aquest cap de setmana», afirma Criado. Així mateix, l’Ajuntament agraeix la gran acollida que ha tingut la rua, en la seva segona edició i felicita les comparses participants pels resultats.

El cap de setmana vinent, és el torn d’Esclanyà. Celebra el Carnaval el dissabte 17, a les 17 h, al Local Polivalent d’Esclanyà amb l’espectacle de Jordi Tonietti.


Categories: Cultura