L’escriptor begurenc Miquel Martín proclama la seva “fascinació” per les llegendes

06 abr 2019

L’escriptor Miquel Martín Serra (Begur, 1969) va proclamar ahir la seva “fascinació” per les llegendes durant la presentació del seu darrer llibre,”Llegendes de nit” a la biblioteca muniicpal Salvador Raurich de Begur. Martín, però, va afegir que hi ha molts altres escriptors catalans que també ho han estat, com Verdaguer, Margall, Sagarra o Rodoreda. El llibre, amb il·lustracions de David Granato i publicat per edicions Sidillà, aplega cap un centenar de llegendes de 200 pobles de totes les comarques catalanes. Les llegendes fan referència a tres dates concretes: Sant Joan,  Tots Sants i Nadal i Cap d’Any.

La presentació del llibre, que va aplegar més de 50 persones,  va anar a càrrec de l’editor, Xavier Cortadellas, i de l’actriu Ola Cercós. Cortadellas, que ha reconegut que no coneixia la majora de les llegendes, ha qualificat el llibre de “viatge a un món màgic per al nostre país”. Per la seva banda, Cercós ha intervingut per llegir algunes de les llegendes, davant l’aplaudiment del públic present. L’acte l’ha tancant l’alcalde, Joan Loureiro, que va felicitar l’escriptor begurenc per la nova obra, però també per la tasca que fa en la recuperació del patrimoni lingüístic.

Miquel Martín és llicenciat en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha exercit com a professor de català i anglès. Es va iniciar en el món de la literatura el 1994 en guanyar el premi Joan Fuster per a joves autors, al qual van seguir, entre d’altres, els premis Solstici, Manuel de Pedrolo, Romà Comamala o el Recvll. Entre les seves obres trobem el recull de contes “Hi ha amors que maten” i les novel·les “L’estratègia de la gallina”, “Cabells de medusa”, “Dictadors de butxaca” o “El riu encès”. És un gran divulgador de l’obra del poeta Joan Vinyoli, que va passar molts estius a Begur. A més, s’ha convertit en l’escriptor de capçalera de la Biblioteca de Palafrugell, on també ha impartit tallers d’escriptura creativa i dinamitzat el Club de Lectura.


Categories: AjuntamentCultura