L’estrena de l’últim film de Woody Allen dona el tret de sortida al Festival Internacional de Cinema de Comèdia

11 oct 2019

L’alcaldessa de Begur, Maite Selva, ha inaugurat aquest divendres la cinquena edició del certamen acompanyada del director general de Difusió del Departament de Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya, Jordi del Rio.  

La cinquena edició del Festival Internacional de Cinema de Comèdia de Begur- organitzat per l’Associació de Comerç i Turisme (ACiT Begur) i el Festival Internacional de Cinema de Begur- ja és una realitat. El cicle ha arribat al seu equador amb la celebració de les primeres propostes i amb la inauguració oficial del certamen. Per endavant resta tot un cap de setmana, el 12 i 13 d’octubre, farcit d’activitats a l’aire lliure i al Cinema Casino dirigides als més cinèfils i al gran públic.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, ha estat l’encarregada d’inaugurar aquest divendres el certamen d’enguany. I ho ha fet valorant molt positivament l’arrencada del projecte, agraint a totes les persones i entitats que el fan possible i explicant que és un orgull per a l’Ajuntament poder estar al costat i donar suport a una iniciativa i a un equip de professionals de primer nivell com el del Festival Internacional de Cinema de Comèdia, que llueixen amb orgull el nom del nostre poble i que són uns ambaixadors de luxe de la nostra vila”. L’alcaldessa ha estat acompanyada durant l’acte inaugural per Jordi del Rio, director general de Difusió del Departament de Vicepresidència del Govern de la Generalitat de Catalunya, Jordi del Rio; els directors del festival, Clara Dato i Santi Lapeira; representants de l’ACiT Begur; i regidors i regidores del consistori begudenc. Al llarg del cap de setmana, a més, també s’espera la presència de figures convidades com el president del Consell de Formació Professional de Catalunya, Fabian Mohedano Morales.

La darrera pel·lícula de Woody Allen acapara els focus del festival

El gran atractiu de la segona jornada del Festival Internacional de Cinema de Comèdia ha estat la projecció, aquest divendres 11 d’octubre al vespre, del llargmetratge “A rainy day in New York” (“Dia de pluja a Nova York”), la darrera pel·lícula dirigida pel cèlebre actor i director nord-americà Woody Allen.

L’estrena del film, que narra la història d’una jove parella d’enamorats universitaris que es disposen a passar un cap de setmana a la ciutat de Nova York, ha estat la cirereta del pastís d’una diada que també ha comptat amb espectacles al carrer; la sessió inaugural de curtmetratges amb la projecció de l’espanyola “RIP”, de Caye Casas i Albert Pintó; la presentació dels “Premis New Talent – Reale Seguros” –gran novetat de l’edició d’enguany-; la visita guiada “Begur, movie set and artist shelter”; i una sessió exclusiva per a les escoles de Begur i Esclanyà amb l’exhibició de la brasilera “Lino”.

Abans, però, dijous 10 d’octubre, l’exhibició del clàssic italià “Rufufú, dirigit per Mario Monicelli i amb Vittorio Gassman i Marcello Mastroiani com a grans protagonistes, ja havia donat el tret de sortida al certamen d’enguany.

Juan Ferrer, presideix el jurat del certamen

Mentrestant, un dels altres gran atractius de la jornada ha estat la concessió del premi d’honor a la Mostra de Cinema Llatinoamericà –un dels festivals cinematogràfics més importants del país- amb motiu del seu 25è aniversari.

En aquest sentit, coincidint amb aquesta efemèride, el crític de cinema del diari El Segre, escriptor cinematogràfic i director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà, Juan Ferrer, ha estat escollit aquest 2019 com a encarregat de presidir el jurat del Festival Internacional de Cinema de Begur; format per la programadora musical Alessandra Bautista, el productor Andreu Comerma i la muntadora Eva Rose.

Les botigues i restaurants locals s’engalanen per a l’ocasió

Finalment, totes aquelles persones que durant aquestes primeres hores ja s’han acostat al Festival han pogut començar a gaudir de descomptes en prop d’una trentena de botigues del municipi; mentre que 32 bars i restaurants locals també se sumen aquests dies a l’esdeveniment oferint als comensals tapes, plats, cocktails i festes de pel·lícula.

Diverses institucions col·laboren en l’organització de l’esdeveniment

La cinquena edició del Festival Internacional de Cinema de Comèdia de Begur compta amb el suport de l’Ajuntament de Begur i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, Costa Brava Girona – Festivals, la Diputació de Girona i el Girona FC; i el patrocini d’Estrella Damm, Mont-Ferrant i Real Seguros.