L’exposició itinerant “El llegat indià. Un passat en comú per descobrir” arriba a Begur
30 ago 2021
Fins el 10 de setembre la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles també acull les mostres “Teresa Juvé. La llibertat conscient” i “Artesania d’un llop de mar”.
Coincidint amb la celebració aquesta setmana del Begur Indià l’exposició itinerant “El llegat indià. Un passat en comú per descobrir” arriba a Begur per a explicar a tots els veïns i veïnes i visitants el relat indià als municipis amb un passat en comú i apropar o interpretar els testimonis del passat, de forma material, als destinataris.
Aquesta mostra està produïda per la Xarxa de Municipis Indians gràcies a la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona; i té un caràcter itinerant, ja que recorrerà els 18 municipis que formen part de la xarxa.
Entre els diferents continguts que nodreixen l’exposició “El llegat indià. Un passat en comú per descobrir” destaquen uns plafons que expliquen la història de l’aventura indiana, amb exemples de tots els pobles intercalats en els textos. La mostra es pot visitar a la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles fins el 10 de setembre.
La Sala d’Exposicions també acull les mostres “Teresa Juvé. La llibertat conscient” i “Artesania d’un llop de mar”
Amb tot, la mostra sobre el llegat indià no és l’únic projecte cultural que es pot visitar aquests dies a al Sala d’Exposicions de les Escoles Velles. I és que fins el 10 de setembre l’equipament també acull dues exposicions de renom.
La primera d’elles és la mostra “Teresa Juvé. La llibertat conscient” que va obrir el passat 21 de juliol. Aquesta exposició, impulsada per l’Àrea de Cultura, dona continuïtat als actes de commemoració del centenari de Teresa Juvé i és de caràcter itinerant amb l’objectiu de donar a conèixer la vida i l’obra d’aquesta il·lustre veïna d’Esclanyà, pedagoga i degana dels escriptors en català. L’exposició està organitzada a partir dels apartats següents: “De Madrid a Barcelona”, “Exili i resistència”, “Amor, pedagogia i compromís polític”, “Literatura i humanisme” i “Llegat vital”.
I l’altra mostra que es pot gaudir a la Sala d’Exposicions és “Artesania d’un llop de mar”, de Florian Pi. Florian Pi és un pescador jubilat de Sa Riera que aprofita el seu temps lliure per crear maquetes de barques i vaixells, i també quadres de peix. Combina diferents tècniques artístiques i es basa en el reciclatge d’elements. En aquesta mostra, entre altres, es poden veure vaixells històrics que feien els trajectes a les antilles. En Florian també col·labora en iniciatives per difondre el patrimoni gastronòmic del peix del territori. Aquesta exposició és un tast de la mostra que farà a les Escoles Velles a principis de l’any vinent.