L’Institut Català d’Energia obre una convocatòria de subvencions per actuacions de rehabilitació energètica

09 mar 2022

Les sol·licituds ja es poden presentar a través del següent enllaç.

L’Ajuntament de Begur informa que l’Institut Català d’Energia impulsa una nova convocatòria de subvencions per a la rehabilitació energètica d’edificis en municipis de repte demogràfic, en el marc del Programa PREE 5000.

La convocatòria és d’aplicació en municipis de fins a 5.000 habitants -com el cas de Begur-, o disgregats de fins a 20.000 habitants amb totes les entitats menors de 5.000; i els beneficiaris són persones propietàries físiques o jurídiques, comunitats de propietaris o agrupacions de propietaris, etc.

Els ajuts van adreçats a edificis anteriors al 2007 i en total s’ofereixen dues línies de subvencions:

. Millora de l’eficiència energètica de l’envoltant tèrmica: ajut de fins el 50%.

. Millora de l’eficiència energètica i ús d’energies renovables a les instal·lacions tèrmiques de calefacció, climatització, refrigeració, ventilació i aigua calenta sanitària: ajut de fins el 40%.

A més, les actuacions que es duguin a terme hauran d’aconseguir una reducció del consum d’energia primària no renovable del 30% respecte de la situació de partida, i millorar la qualificació energètica total de l’edifici en, com a mínim, una lletra mesurada en l’escala d’emissions de CO2.

Les sol·licituds ja es poden presentar a través del següent enllaç fins a esgotar el pressupost disponible (5.574.330 €) o, com a màxim, fins el 31 de desembre de 2023. Per a més informació sobre la convocatòria podeu clicar aquí.


Categories: Medi Ambient