“Llibertat presos polítics”, crit unànime a Begur

03 nov 2017 21:00h

“Llibertat presos polítics” ha estat el crit unànime dels més de 150 begurencs que s’han concentrat avui a les 7 del vespre davant l’Ajuntament per demanar l’alliberament dels representants “legítims” del Govern de la Generalitat, que van ingressar ahir a la presó, així com també dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que hi porten des del 17 d’octubre. L’alcalde, Joan Loureiro, ha aprofitat la nova concentració popular per convidar els begurencs a les noves accions programades: aquest diumenge, al migdia, encartellada amb el lema “llibertat presos polítics” i dissabte 11 de novembre, anar a la gran manifestació que es farà a Barcelona. A més, ha recordat que el 7 de novembre un grup d’alcaldes aniran a Brussel·les per demanar la mediació de la Comissió Europea.

 

“La ràbia l’hem de canalitzar bé” ha recordat l’alcalde, que ha assenyalat que sempre s’ha d’actuar d’una manera “pacífica i cívica”. Tot i això, Loureiro ha demanat als veïns “a ser tossuts com mai”, sense oblidar no perdre el gran objectiu, les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre que ha convocat l’Estat espanyol.

 

La concentració d’avui ha acabat amb el cant de l’himne nacional, Els Segadors, i un fort aplaudiment. Tot i això, un del públic ha començat a cridar l’eslògan de la concentració, “llibertat presos polítics”, que la resta dels presents l’han seguit durant mig minut llarg. Mentre, la gent podia veure aquesta crida penjada al balcó de l’Ajuntament, juntament amb una senyera, i l’absència de la bandera espanyola del seu pal.