Lliurament dels guardons del 35è Concurs d’Arts Plàstiques de Begur

07 oct 2020

La votació popular ha atorgat el primer premi a l’obra ‘Taronges, Begur i les Medes’ de l’Albert Giménez Torrent. El reconeixement a millor artista local ha estat per Miquel Vilà.

El passat dissabte 3 d’octubre, es va celebrar l’acte de lliurament del 35è Concurs d’Arts Plàstiques de Begur. Després de recomptar les 110 butlletes vàlides, el primer premi va ser per l’obra ‘Taronges, Begur i les Medes’ d’Albert Giménez Torrent amb 394 punts. Durant l’acte, Giménez va rebre un xec per valor de 1.500 euros i la possibilitat d’exposar les seves obres al Centre Cultural Escoles Velles al llarg de la temporada 2021. La votació popular va escollir com a primer finalista, amb 375 punts, ‘Retrato resguardado’ de Roger Sanguino. El segon lloc va ser per ‘L’onada’ de Pere Bàguena i Mireia Pujol amb 325 punts, i el tercer per ‘La badia’ de Josep Maria Corominas amb 294 punts. El quart finalista va ser Miquel Vilà amb l’obra ‘Sopera’ i 262 punts. Tots ells van rebre un trofeu honorífic per a la seva destacada participació en el concurs.

Les darreres setmanes del mes de setembre, veïns i visitants van poder veure les 23 obres presentades al certamen a la Sala d’Exposicions Municipal del Centre Cultural Escoles Velles i per primer cop, van ser els encarregats de decidir l’obra guanyadora entre cinc treballs finalistes, escollits per un jurat tècnic i artístic format per Lina Gil, directora de l’Aula d’Art de Begur, i Ferran Plaja, pintor i guanyador de la darrera edició del concurs.

Durant l’acte, el jurat va lliurar també el premi a millor artista local a Miquel Vilà per l’obra ‘Sopera’. Vilà va rebre un trofeu honorífic i la possibilitat de formar part del jurat tècnic i artístic la pròxima edició del certamen.