L’Oficina de Turisme de Begur rep un reconeixement per a la seva promoció d’un turisme inclusiu

31 mai 2022

L’equipament begurenc ha estat un del serveis reconeguts per part del Consell Comarcal en el marc del lliurament dels distintius del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà.

Aquest dimarts 31 de maig el Parc dels Estanys de Platja d’Aro ha acollit el lliurament dels distintius del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, uns reconeixements pioners a tot Catalunya. Per segona vegada el Consell Comarcal ha premiat empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu; i entre ells hi ha l’Oficina de Turisme de Begur.

A l’acte hi han assistit en representació begurenca el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat; i la tècnica de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament, Elena Ponsatí.

En concret, en el cas de l’Oficina de Turisme de Begur, el Consell Comarcal ha reconegut l’adaptació de la seva oferta turística als usuaris en cadira de rodes, als usuaris amb mobilitat reduïda i a les famílies amb necessitats especials.

Els destinataris d’aquests reconeixements són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística del Baix Empordà i que volen millorar la seva accessibilitat turística, com són oficines de turisme -com la de Begur-, espais naturals, recursos culturals, empreses d’allotjament, restaurants, empreses de turisme actiu, etc. I els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials.

Durant el lliurament d’aquests distintius, a més, també s’ha presentat una nova edició de la publicació comarcal “Turisme per a tothom al Baix Empordà”. La publicació recull les empreses i serveis turístics de la comarca que han participat en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà i que han superat la visita de validació de l’accessibilitat de la seva empresa o servei turístic per una empresa especialitzada en accessibilitat turística; entre elles, l’Oficina de Turisme de Begur.

La publicació, editada en català, castellà, anglès i francès, es distribuirà a través de les oficines de turisme i els ajuntaments de la comarca, i també està disponible digitalment a la pàgina web www.visitemporda.com i per a persones invidents.


Categories: Turisme