“Los picapiedra” guanya la IV baixada de carretons de Begur

16 set 2018

“Los picapiedra”, amb el seu cotxe amb dinosaure inclòs, fet per veïns de Begur, s’ha endut avui el premi al millor carretó de la IV baixada d’aparells mòbils sense motor de fabricació casolana del municipi, que organitza l’associació 40’s Begur dins del programa d’actes de la festa major de Santa Reparada. En aquesta edició han baixat un total de 16 carretons, que provenien tots ells de Begur, a excepció de 4, que eren de Colomers, amb un total de 42 participants. Seguidament s’ha fet el dinar de germanor i una xocolatada popular. Paral·lelament a la baixada de carretons, s’ha fet l’ofici solemne, cantant per la Coral de Begur.

A part del cotxe dels Picapedra, han estat guardonats Gamusins, que representava un joc, com a carretó més divertit; la família Carreras amb el BarMòbil, com el més treballat; els Bacanars, amb un vehicle d’emergències, com el més original; Marc Cuadrado, amb un bòlit blanc, com a millor baixada, i Pere Carreras (a. Perete) amb el viatger solitari, com a premi especial. La baixada ha estat, com en les edicions anteriors, des de la plaça Forgas fins a baix el carrer Onze de Setembre. Tots els carretons han fet dues baixades, si bé s’ha fet una tercera baixada, no puntuable, de velocitat en la qual han participat 9 dels 16 vehicles. A Begur ja s’havia fet aquesta baixada els anys 1990 i 1991.

La festa major de Santa Reparada va començar divendres amb la visita al convent de Santa Reparada, del qual es té constància documental des del segle XV. Actualment, el convent, que pertany a l’Orde dels Mínims, és un hotel. Com a novetats, cal destacar l’exhibició de gossos policials que es va fer ahir a la tarda a l’Arbreda i que avui hi haurà una segona demostració, si bé en aquest cas amb gossos d’atura del pastor estartidenc Jordi Muxach.