L’ús de màscara serà estrictament obligatori a partir d’aquest dijous

21 mai 2020

El BOE ha emès una ordre on intensifica l’obligatorietat de l’ús de mascareta en persones majors de 6 anys, preferiblement de tipus higiènica o quirúrgica.

El Ministeri de Sanitat ha anunciat que, a partir de dijous 21 de maig, serà estrictament obligatori l’ús de mascareta no només al carrer, sinó també en espais tancats amb funció pública, sempre que no es pugui assegurar la distància de seguretat entre persones.

La mesura fa completa l’obligació de l’ús de màscares, preferentment higièniques i quirúrgiques, que cobreixin el nas i la boca. Els comerços, locals i serveis no permetran l’entrada de ningú de fora que no faci ús de la mascareta. Des de l’Ajuntament de Begur us recordem, però, que és sempre més recomanable realitzar tràmits, operacions i compres de forma telemàtica.

Com i quan s’ha de fer servir la màscara?

. Serà obligatori per a totes les persones majors de 6 anys.

. En la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic.

. L’obligació NO serà exigible per motius de salut (com dificultat respiratòria), per al desenvolupament d’activitats en les quals resulti incompatible el seu ús (menjar, beure o fer esport) o per causa de força major o situació d’extrema necessitat.

L’ordre, publicada al BOE del Govern d’Espanya, mantindrà la seva eficàcia durant tota la vigència de l’estat d’alarma i les seves possibles pròrrogues. Consulteu aquí el document oficial.