Maite Selva deixa el seu càrrec com a vicepresidenta de l’Associació Catalana de Municipis

26 abr 2022

L’alcaldessa valora molt positivament la tasca duta a terme des de la vicepresidència de l’ACM al llarg dels darrers mesos i agraeix a l’associació la seva tasca ingent de suport al municipalisme.

Aquest dilluns 25 d’abril la Sala de Plens de l’Ajuntament de Begur va acollir la reunió de la Comissió de Presidència de l’Associació Catalana de Municipis (ACM); la darrera comissió en la que hi assistirà l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, com a vicepresidenta d’aquesta associació.

I és que Maite Selva deixarà el càrrec de vicepresidenta de l’organisme amb l’objectiu de prioritzar la seva tasca al capdavant de l’Ajuntament de Begur i al Parlament de Catalunya. Així, la batlle begurenca serà substituïda en el càrrec de vicepresidenta de l’ACM per Glòria Marull, alcaldessa del municipi de Serra de Daró.

Maite Selva va ser designada com a nova vicepresidenta de l’ACM el passat mes d’octubre de 2021, substituint en el càrrec a l’exalcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset. Al llarg d’aquests darrers mesos ha ostentat aquesta responsabilitat juntament amb Josep Caparrós, alcalde de La Ràpita; Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei; Sergi Pedret, alcalde de Riudoms; i Mercè Bosch, alcaldessa de Maçanet de Cabrenys.

Maite Selva, a més, és l’actual responsable de l’Àmbit de Projecció Exterior i Institucional de l’ACM, i també ha format part al llarg gels darrers mesos del Comitè Executiu i de la Comissió de Presidència, òrgans de direcció d’aquesta entitat municipalista. En aquest sentit, cal recordar que segons els estatuts de l’ACM, únicament els màxims responsables dels ens locals, ja siguin alcaldes i alcaldesses o presidents i presidentes dels consells comarcals o diputacions provincials, poden ser membres i representants de l’ACM.

Què és l’ACM?

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) és la principal veu del municipalisme català, amb més d’un miler d’associats; entre ells, el municipi de Begur.  El seu propòsit és oferir als càrrecs electes i tècnics del món local les eines per a desenvolupar millor la seva tasca del dia a dia; i entre els seus principals objectius hi ha:

. Defensar i representar els interessos del món local davant d’altres administracions supramunicipals.

. Assessorar i donar suport als ens locals.

. Analitzar i reflexionar acuradament sobre tot el que afecta al món local.

. Editar publicacions relacionades amb temàtiques que afecten al món local.

. Formar electes i oferir un ampli ventall de recursos per a tots els treballadors públics dels ens locals.

. Adquirir de forma agregada serveis per a millorar les condicions econòmiques i administratives dels ens locals.


Categories: Ajuntament