Maite Selva, nova vicepresidenta de l’Associació Catalana de Municipis

10 nov 2021

L’alcaldessa assumeix aquesta nova responsabilitat en la principal agrupació del municipalisme català, de la qual Begur n’és un dels milers de municipis associats.

El passat mes d’octubre l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, va ser designada com a nova vicepresidenta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). La batlle begurenca substitueix en el càrrec a l’exalcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset, i ostenta aquesta responsabilitat juntament amb Josep Caparrós, alcalde de La Ràpita; Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei; Sergi Pedret, alcalde de Riudoms; i Mercè Bosch, alcaldessa de Maçanet de Cabrenys.

Maite Selva és l’actual responsable de l’Àmbit de Projecció Exterior i Institucional de l’ACM, i també formarà part del Comitè Executiu i de la Comissió de Presidència, òrgans de direcció d’aquesta entitat municipalista. En aquest sentit, cal recordar que segons els estatuts de l’ACM, únicament els màxims responsables dels ens locals, ja siguin alcaldes i alcaldesses o presidents i presidentes dels consells comarcals o diputacions provincials, poden ser membres i representants de l’ACM.

Què és l’ACM?

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) és la principal veu del municipalisme català, amb més d’un miler d’associats; entre ells, el municipi de Begur.  El seu propòsit és oferir als càrrecs electes i tècnics del món local les eines per a desenvolupar millor la seva tasca del dia a dia; i entre els seus principals objectius hi ha:

. Defensar i representar els interessos del món local davant d’altres administracions supramunicipals.

. Assessorar i donar suport als ens locals.

. Analitzar i reflexionar acuradament sobre tot el que afecta al món local.

. Editar publicacions relacionades amb temàtiques que afecten al món local.

. Formar electes i oferir un ampli ventall de recursos per a tots els treballadors públics dels ens locals.

. Adquirir de forma agregada serveis per a millorar les condicions econòmiques i administratives dels ens locals.


Categories: Ajuntament