Manteniment i higienització integral dels parcs infantils de Begur

16 nov 2018

La junta de govern de Begur, a proposta de l’àrea de Serveis, ha acordat destinar més de 8.000 euros en la millora i manteniment integral dels parcs infantils que hi ha actualment al municipi. De les tres partides programades, n’hi ha una d’específica destinada al subministrament de la tanca perimetral del parc de Deulofeu, per separar-lo de la carretera, amb un cost de 3.003 euros Les altres partides van destinades al manteniment dels parcs, amb 3.567 euros, i en la seva higienització, amb 1.446 euros. “La seguretat dels nostres infants és, com sempre, la gran prioritat del govern”, ha recordat el regidor de Serveis, Marià Renart.

Les tres accions han estat adjudicades a l’empresa Park 3.000 SL, que abans ha fet un treball de camp per veure realment sobre el terreny l’estat de tots els parcs infantils, que comptem amb més de 60 jocs. Els parcs analitzats són el de l’Arbreda, Arenes I, Arenes II, Francesc Deulofeu, l’escola Doctor Arruga de Begur, Esclanyà, escola l’Olivar Vell d’Esclanyà, Sa Fontansa, Camp de futbol, plaça Forgas, barri de Sant Josep i Residencial Begur. En la majoria dels casos, l’informe conclou la necessitat de fer un manteniment, ja sigui substituint peces o aparells o posant una capa de tint de protecció als elements de fusta. Però també deixa patent la necessitat de fer una actuació de neteja en molts dels elements existents.

L’informe assenyala que hi ha un parc, les dues zones del camp de futbol de Begur, que presenta un estat de conservació “adient” amb l’edat dels elements. Els jocs es van portar d’altres espais abans de l’estiu amb la idea de l’àrea responsable de crear nous espais. D’aquesta manera també es va crear el parc de Residencial Begur. Al mateix temps es va potenciar el parc de l’Arbreda, que és el que és més complert, ja que Renart té clar l’objectiu de potenciar aquest espai per als joves. Abans de l’estiu es van incorporar dos elements singulars com són una tirolina doble i un rocòdrom, com altres dos elements, a part de la pavimentació de la pista de bàsquet. “I es preveu per ampliar-lo  amb nous elements i acabar de posar les porteries”, ha afegit el regidor, que recorda  que el del barri de Sant Josep es farà tot de bell nou i que es preveu construir un skate park.