Marc Boix presenta a Begur el llibre “¡Manuel!”

01 abr 2021

Per a participar de l’acte de presentació, que tindrà lloc el 8 d’abril, cal reservar plaça a biblioteca@begur.cat o al 972 624 305.

Begur ja comença a escalfar motors de cara a la diada de Sant Jordi d’enguany, i ho fa aquests primers dies d’abril amb la presentació pública del llibre d’una persona molt vinculada al municipi. Es tracta del barceloní Marc Boix, professor de l’Escola Doctor Arruga, que aquest pròxim dia 8 donarà a conèixer el seu treball “¡Manuel!” -editat per Malas Artes Editorial en llengua castellana-.

L’acte, convocat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, tindrà lloc el 8 d’abril, a les 19 h, a la Biblioteca Salvador Raurich. L’aforament és limitat i per a assistir-hi és imprescindible formalitzar la reserva enviant un correu electrònic a l’adreça biblioteca@begur.cat o trucant al telèfon 972 624 305 abans del 7 d’abril. La trobada, a més, se celebrarà garantint totes les mesures necessàries per evitar la propagació de la Covid-19.

Qui és Marc Boix?

Marc Boix exerceix de professor escolar a Begur.  Va néixer a Barcelona el dia abans de Reis de 1965, quan es preparava la cavalcada. El seu primer regal va arribar a l’endemà, un petit tren de fusta que, malauradament, es va perdre per sempre. Una tarda qualsevol, quan tenia 14 anys, va decidir que volia ser poeta i va seure davant la màquina d’escriure, aquell piano fantàstic que en lloc de la música fa la lletra, i va fer el seu primer poema seriós, en vers lliure i blanc.

“¡Manuel!”

Estel és de poble, de pagès, com es diu a la seva terra. Sempre ha estat feliç vivint al camp. En setembre de 1999 comença a estudiar a Barcelona, ​​on experimenta per primera vegada la solitud enmig de la multitud.

Entre l’aldarull i l’estrès, un curiós personatge, Manuel, es creuarà en el seu camí. Estel anirà descobrint qui és i el perquè de la seva trobada, i tot això marcarà un canvi radical en la seva vida, en la seva forma de veure la realitat i en el més profund de la seva persona.