Més de 1000 nedadors participen aquest cap de setmana en la VII Marnaton de Begur

06 jun 2019

Més d’un miler de nedadors s’han inscrit per participar aquest cap de setmana en la VII edició de la MARNATON eDreams de Begur. Diumenge es faran les dues travessies a mar obert que tenen com a punt d’arribada la platja de sa Riera. Una travessia sortirà de la platja d’Aiguablava, amb un recorregut de 7km, que comptarà amb 300 nedadors. I l’altra, de la de Sa Tuna, de 3km, amb 470 nedadors. El dia abans, es farà la segona edició de relleus 4×1000, que té el punt de sortida i arribada a Sa Riera, després d’arribar fins a l’Illa Roja, amb 200 participants. El mateix dissabte, per cinquè any consecutiu, es farà, a la mateixa platja de sa Riera, la MARNATON Kids, amb més de 120 infants de 5 a 13 anys.

La travessia Aiguablava-Sa Riera, destinada a nedadors experimentats, començarà a les 9 del matí. Els nedadors passaran pel cap de Begur, on hauran de superar les corrents que solen haver-hi. Seguidament tindran el primer avituallament (3.000 metres). El segon avituallament el tindran a la zona de Cap Sa Sal (5.000 metres). La travessia Sa Tuna-Sa Riera començarà a les 10,30 del matí. Els nedadors d’aquest prova també compten amb un avituallament (1.500 metres). La prova 4×1000, obert a les famílies, començarà dissabte a les 6 de la tarda. Dues hores abans es faran les diverses proves de MARNATON Kids, que tenen per objectiu fomentar la natació entre els més petits.

La MARNATON eDreams de Begur forma part de la VII Copa MARNATON eDreams, que es va inaugurar aquesta temporada amb la prova de Barcelona el 4 de maig. El 18 de maig es va fer la segona prova, la de Formentera. Després de Begur, encara quedaran dues proves més de la Copa: la de Sant Feliu de Guíxols, el 29 de juny, i  la de Cadaqués, el 14 de setembre.

MARNATON és una empresa especialitzada en l’organització d’esdeveniments de natació en aigües obertes. Des del 2008 el seu objectiu és popularitzar la natació de llarga distància prestant una especial atenció a la seguretat, l’entorn i l’ambient familiar així com potenciant una vida més saludable i el respecte pel medi ambient. El patrocinador de referència de la prova és eDreams, agència de viatges online líder a Europa. L’Ajuntament de Begur també col·labora en el patrocini d’aquesta prova esportiva, a més del Club Nàutic Sa Riera.


Categories: AjuntamentEsports