Més de 800 nedadors participen diumenge en la VI  MARNATON eDreams by VW California Begur

08 jun 2018

Un total de 836 participen aquest diumenge en la sisena edició de la prova d’aigües obertes MARNATON eDreams by VW California de Begur. La prova consisteix en dues travessies a mar obert que tenen com a punt d’arribada la platja de sa Riera. Una travessia sortirà de la platja d’Aiguablava, amb un recorregut de 7km, que comptarà amb 304 participants. I l’altra, de la de Sa Tuna, 3km, amb 440 inscrits. A més, per quart any consecutiu, es farà, a la mateixa platja de sa Riera, la MARNATON Kids, quatre proves (de 50 a 400 metres) destinades a infants de 5 a 13 anys. La prova infantil, però, es farà el dia abans, dissabte, com també la nova prova d’aquesta edició, el relleus 4×1000, que té el punt de sortida i arribada a Sa Riera, després d’arribar fins a l’Illa Roja.

La travessia Aiguablava-Sa Riera, destinada a nedadors experimentats, començarà a les 9 del matí. Els nedadors passaran pel cap de Begur, on hauran de superar les corrents que solen haver-hi. Seguidament tindran el primer avituallament (3.000 metres). El segon avituallament el tindran a la zona de Cap Sa Sal (5.000 metres). Es preveu que el primer nedador arribi a la meta a partir de les 10,20 del matí. La travessia Sa Tuna-Sa Riera començarà a les 10,30 del matí. Els nedadors d’aquest prova també compten amb un avituallament (1.500 metres). Es preveu que el primer nedador arribi a partir de les 11 del matí. Les diverses proves de MARNATON Kids, que tenen per objectiu fomentar la natació entre els més petits, es faran dissabte, a partir de les 5 de la tarda, a la mateixa badia de Sa Riera. I la prova 4×1000, obert a les famílies, començarà una hora més tard, a les 6 de la tarda.

La MARNATON eDreams by VW California de Begur forma part de la VII Copa MARNATON eDreams by VW California, que es va inaugurar aquesta temporada amb la prova de Barcelona, que enguany arribava a la cinquena edició. Després de Begur, encara quedaran dues proves més de la Copa. Per un costat, la de Sant Feliu de Guíxols, el 30 de juny, que arriba a la setena edició. I la de Cadaqués, el 15 de setembre, que enguany arriba a l’onzena edició.

MARNATON és una empresa especialitzada en l’organització d’esdeveniments de natació en aigües obertes. Des del 2008 el seu objectiu és popularitzar la natació de llarga distància prestant una especial atenció a la seguretat, l’entorn i l’ambient familiar així com potenciant una vida més saludable i el respecte pel medi ambient. Els patrocinadors de referència de la prova són eDreams, que és l’agència de viatges online líder a Europa, i VW California. L’Ajuntament de Begur també col·labora en el patrocini d’aquesta prova esportiva, a més del Club Nàutic Sa Riera.