Més d’un centenar d’empresaris de les comarques gironines participen en la 16a edició del Debat d’Economia de Begur

14 jun 2024

Ahir, 14 de juny, va tenir lloc la 16a edició del Debat d’Economia, celebrat al Parador d’Aiguablava per l’Ajuntament de Begur i la Cambra de Comerç de Palamós. Amb el títol ‘Inspirant l’empresariat gironí: Nou món, nous temps, nous negocis’, va ser una jornada profitosa i molt enriquidora pel teixit empresarial local. 

L’acte va començar amb una novetat: una sessió de ‘networking’ per a escalfar motors i permetre la coneixença entre les diferents persones participants. Hi van participar fins a 40 empreses de la zona, les quals van poder establir contacte. 

A continuació va començar la conferència central de l’esdeveniment, enguany a càrrec del professor titular del departament de màrqueting d’ESADE, Carles Torrecilla. El conferenciant va centrar-se en les oportunitats econòmiques vinculades als nous temps, com són la tecnologia i la sostenibilitat. En aquest sentit, va desglossar diferents aspectes com ara la importància de buscar noves maneres de funcionar diferents de les que es feien servir durant el segle XX”, destacant la importància que adquirirà la utilització de la intel·ligència artificial, la necessitat de canviar de vendre productes a vendre serveis de subscripció i limpacte financer que tindrà no ser negocis sostenibles.

Torrecilla va destacar com a imprescindible per a qualsevol empresa tenir controlat avui dia el seu impacte al medi ambient, destacant aquests dos baròmetres: la petjada hídrica i la petjada demissió de carboni dels negocis. Va indicar que actualment els ajusts i bancs ja estan enfocats a penalitzar les empreses que no gestionen adequadament aquest tema, perquè aquest malbaratament impacta negativament (i impactarà encara més a futur) a les finances empresarials.

D’altra banda, el conferenciant va destacar la importància de treballar dia a dia en la millora de l’empresa. Així va indicar que la major part de l’empresariat només es dedica a millorar o es planteja canvis quan ha detectat alguna problemàtica i aquesta no és la manera, pel professor cal millorar cada dia. “Cal crear aquesta tendència d’anar millorant tot i que l’empresa funcioni”.

Per la seva part el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Pol Fages, va valorar molt positivament la trobada, destacant la quantitat més d’un centenar de representants del teixit econòmic de les comarques gironines i la qualitat i diversitat d’aquestes.

En el seu parlament el president va destacar els treballs i la feina que fa la Cambra de Comerç de Palamós amb la resta de cambres del territori. En aquest sentit, també va fer esment dels reptes de futur que cal afrontar amb immediatesa com la Nova llei de Cambres i un finançament estructural per aquestes entitats que els permetin continuar defensant i representant els interessos de les empreses.

Lacte el van tancar les paraules dagraïment de l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, adreçades als oients i en especial al Carles Torrecilla per la gran qualitat de la ponència realitzada, que un any més posicionava al Debat dEconomia de Begur en un referent de la comarca del Baix Empordà i del territori.

Un esdeveniment punter

Andreu Peñalver, regidor de Promoció Econòmica, apunta, respecte del Debat: “S’ha convertit en una cita imprescindible per a lempresariat de la zona, una oportunitat única per compartir coneixements i establir sinergies que ajudin a impulsar el nostre teixit econòmic”. La participació de més de cent empreses i la bona rebuda de les noves iniciatives, com la sessió de networking, consoliden aquest esdeveniment, que ha arribat enguany a la 16a edició amb salut renovada.


Categories: Promocio Economica