Milloren el servei de bus a les platges de Begur amb un tiquet per a tot el dia

20 jul 2018

El servei de transport no regular de vehicles en autobús a les platges de Begur per a la temporada estival d’enguany presenta com a novetat el fet d’incloure un tiquet integral per a tot el dia. El nou tiquet turístic, que inclou que durant tot un dia es pugui pujar i baixar tantes vegades com es vulgui, costa 4 euros. La novetat del nou tiquet s’afegeix a les millores incorporades l’any passat, en què va destacar, principalment, el fet d’oferir el servei ininterromput des de les 10 del matí a les 8 del vespre. Les millores de l’any passat ja van permetre que es detectés un increment de l’ús del bus d’un 20% respecte a l’any anterior, segons fonts de l’empresa Sarfa SA, que cobreix el servei. “Amb el nou bitllet, els visitants i veïns podran anar el mateix dia a les diverses platges i cales del municipi”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat, que ha volgut remarcar que el gran objectiu del Bus Platges és evitar col·lapses de circulació als accessos a les platges.

El nou tiquet per a tot el dia es pot adquirir a l’Oficina de Turisme o al mateix bus. El servei cobreix les rutes de Begur a les tres principals platges del municipi: Sa Riera, Sa Tuna i Aiguablava. El servei, amb sortida de la plaça Forgas, manté els preus dels darrers anys, 1 euro per a les persones adultes i mig euro per als majors de 65 anys i joves de 5 a 16 anys. Els infants menors de 5 anys no paguen. Hi ha la possibilitat d’aconseguir abonaments d’adults de més de 20 viatges, que es poden aconseguir a l’Oficina de Turisme, la qual cosa fa que el viatge surti a 70 cèntims d’euro.

 

Els tres itineraris

Per facilitar els itineraris, horaris i parades, s’ha editat un nou fulletó del servei més explicatiu i gràfic ja que cada itinerari va acompanyat de la fotografia de cada platja i on cada línia té un color diferent: itinerari 1 – color vermell (Begur – Sa Riera), itinerari 2 – color blau (Begur – Fornells – Aiguablava) i itinerari 3 – color verd (Begur – Sa Tuna). L’itinerari de Begur a Sa Riera, que és la platja més gran del municipi, té parades a la Font de Baix, cruïlla de la Circumval·lació i càmping Masset, a l’anada, i cruïlla de Circumval·lació i l’aparcament de la Vinya, a la tornada. Els horaris de sortida són a les 10,00, 11,30, 13,00, 14,30, 16,00, 17,30, 18,30 i 20,00, mentre els de tornada és sempre un quart més tard.

L’itinerari de Begur a Sa Tuna té parades a la Font de Baix i Sot d’en Ferrer, a l’anada, i Sot d’en Ferrer i aparcament de la Vinya, a la tornada. Els horaris de sortida són a les 11,00, 12,30, 15,00, 17,00 i 19,00, mentre els de la tornada són també un quart més tard. I l’itinerari de Begur a Fornells i Aiguablava té parades a la cruïlla de la carretera d’Aiguablava i cruïlla de Fornells, a l’anada, i Fornells  i les dues cruïlles anteriors, a la tornada. Els horaris de sortida són a les 10,30, 12,00, 13,30, 15,30, 16,30, 18,00 i 19,30, mentre els de la tornada és també un quart més tard.