Mor Josep Gual Moliner, exalcalde de Begur

04 ago 2023

Des de l’Ajuntament volem fer arribar el nostre més sincer condol a la família, amistats i persones properes en aquests difícils moments.

Aquest divendres 4 d’agost de 2023 ha mort el senyor Josep Gual Moliner, qui fou alcalde del municipi de Begur del 1961 al 1983, a l’edat de 95 anys.

L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol oficial, corresponents al 4, 5 i 6 d’agost. Durant aquest període les banderes onejaran a mig pal i els símbols oficials portaran un llaç negre en record i respecte pel senyor Josep Gual Moliner. A més, també s’ha acordat la suspensió de tots els actes institucionals del municipi.

La cerimònia de comiat tindrà lloc demà dissabte 5 d’agost, a les 17.30 h, a l’església de Sant Pere de Begur.

Des del consistori volem fer arribar el nostre més sincer condol a la família, amistats i persones properes, en aquests difícils moments.

Josep Gual Moliner

Josep Gual Moliner fou una figura política de gran rellevància a l’Ajuntament de Begur, així com un gran begurenc reconegut per part de tot el municipi. Deixa enrere un important llegat polític i personal.

De la seva figura i trajectòria a l’Ajuntament de Begur cal destacar-ne que fou l’alcalde escollit pels begurencs i begurenques en les primeres eleccions democràtiques després del franquisme. L’abril de 1979, al capdavant de la coalició de Convergència i Unió i amb el suport a les urnes de 600 veïns i veïnes, Josep Gual Moliner va guanyar les eleccions municipals.

Amb tot, Josep Gual Moliner ja feia 18 anys que exercia el càrrec d’alcalde de Begur, atès que havia estat nomenat com a batlle el mes de maig de 1961.

Així, amb el nomenament de Josep Gual Moliner com a primer alcalde després del franquisme, Begur va iniciar un procés de transformació, modernització i activació cultural i social que va assentar les bases del municipi que coneixem avui en dia.


Categories: Ajuntament