Mor l’exregidora de l’Ajuntament de Begur, i exdiputada del Parlament, Trinitat Neras i Plaja

11 jun 2024

Trinitat Neras i Plaja

Des del consistori volem fer arribar el nostre més sincer condol a la família, amistats i persones properes en aquests difícils moments.

Ahir, 10 de juny, va morir l’exregidora de l’Ajuntament de Begur i exdiputada al Parlament de Catalunya, Trinitat Neras i Plaja, a l’edat de 82 anys.

Des del consistori volem fer arribar el nostre més sincer condol a la família, amistats i persones properes, en aquests difícils moments. La cerimònia de comiat serà avui a les 12h al Tanatori de Palafrugell, i el respons serà a les 15 h a l’Església de Sant Pere de Begur. 

Una vida dedicada a la política catalana

Trinitat Neras i Plaja ha estat una figura clau en la política catalana, gràcies a la seva llarga trajectòria al Parlament de Catalunya, així com a la seva implicació en l’Ajuntament de Begur. Va ser una de les pioneres en la política catalana, una de les primeres dones a ocupar un lloc destacat al Parlament de Catalunya. 

Va començar la seva carrera parlamentària amb la primera legislatura de l’era democràtica, des de 1980 fins a 1984, com a membre del Grup Parlamentari de Convergència i Unió (CiU). A partir d’aquí, va ser reelegida en cinc legislatures consecutives, fins al 2003. Durant aquests anys, va contribuir significativament al desenvolupament de Catalunya i va jugar un paper important en diverses comissions i debats parlamentaris, especialment en matèria d’igualtat. Sense anar més lluny, va participar en la creació de l’Institut Català de la Dona. 

A banda de la seva activitat parlamentària, la begurenca va estar implicada en la política local: va ser la primera dona candidata a l’alcaldia i regidora de l’Ajuntament de Begur des de 1991 fins a maig de 1993.

Trinitat Neras i Plaja és un exemple de lideratge i perseverança. La seva carrera és una inspiració per a futures generacions de dones polítiques.


Categories: Ajuntament