Nacho Rovira exposa la col·lecció ‘Alas y viento’ a Andorra

29 gen 2024

Nacho Rovira Andorra

L’acull la Sala Sergi Mas del Comú andorrà de Sant Julià de Lòria fins al 2 de març. En el marc de l’exposició, dos representants de l’ajuntament begurenc han establert contactes amb l’administració andorrana. 

El begurenc Nacho Rovira exposa, des de divendres 26 de gener, la seva extraordinària col·lecció de màscares a la Sala Sergi Mas del Comú de Sant Julià de Lòria, Andorra. La mostra, que forma part de la col·lecció ‘Alas y viento’, consta més de 45 peces de tots els continents, a banda de 6 peces autòctones. A través de més de 40 anys de treball, Nacho Rovira ha recopilat aquesta col·lecció única que reflexiona sobre la relació entre les màscares i la societat al llarg de l’espai i el temps. Pot visitar-se fins al 6 de març. 

La proposta expositiva mostra la riquesa de les manifestacions culturals i ofereix als visitants una oportunitat única de viatjar a través de diferents països i èpoques, descobrint similituds i diferències en les màscares que han estat una part integral de les cultures arreu del món. Una Mostra de ‘Alas i Viento’ es pot visitar de forma permanent a la seu d’Amics per a la UNESCO de Barcelona.

Les màscares del món van ser, precisament, la temàtica escollida per l’Ajuntament per a la primera edició del festival “A Begur Cultura” que es va celebrar l’any 2022, inspirada en aquest projecte de Nacho Rovira.

Noves sinèrgies de Begur amb Andorra

La inauguració de l’exposició va tenir lloc divendres i va comptar amb la presència d’Andreu Peñalver, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, i Jordi Gonzàlez, regidor de Cultura. Aprofitant aquesta oportunitat, els representants begurencs van participar dijous i divendres en dues recepcions amb representants andorrans. En primer lloc, dijous van assistir a una recepció amb els cònsols de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat i Sofia Cortesao. Divendres va ser el torn d’una visita a la Casa de la Vall i el Parlament del Govern Andorrà, amb l’assessora cultural del govern, Maria Martí, i Carolina Puig, Consellera General i secretària de la Sindicatura. 

Tal com ha explicat Andreu Peñalver, “Andorra és un país molt potent culturalment i pel que fa al turisme. Estic segur que en un futur aquestes trobades donaran lloc a sinergies culturals i de promoció econòmica i turisme molt enriquidores per a les dues localitats.

 


Categories: AjuntamentCultura