Necessitem la teva col·laboració per a mantenir les àrees d’emergència netes i combatre l’incivisme

16 des 2020

Els voluminosos no es poden dipositar en aquests espais i la seva recollida, així com la de la fracció vegetal, s’ha de sol·licitar a través de l’app Civiwaste. L’ús inadequat de les àrees d’emergència pot comportar sancions econòmiques per als seus responsables.

L’Ajuntament de Begur fa una crida als veïns i veïnes a col·laborar i a implicar-se activament en el manteniment i la cura de les àrees d’emergència (AE) amb l’objectiu d’erradicar els abocaments improcedents de residus que s’hi duen a terme. I és que en aquests espais s’hi ha detectat la presència de voluminosos i de diferents elements abandonats que no hi corresponen i que haurien de ser tractats a la deixalleria municipal.

Pere Feliu, regidor de Medi Ambient, assegura que “aquestes actituds incíviques no només dificulten i encareixen el servei de recollida de residus, sinó que malmeten la sostenibilitat del nostre entorn i la imatge del nostre municipi”. Pere Feliu, a més, afegeix que “és responsabilitat de tots i totes fer un bon ús tant de les àrees d’emergència com de la deixalleria municipal”, i avança que des del consistori “seguirem fent pedagogia a tota la nostra població sobre el funcionament del sistema de recollida de residus i adoptarem totes aquelles mesures necessàries per a millorar-ne el seu funcionament, erradicar els abocaments incontrolats, i adaptar el model a les necessitats dels veïns i veïnes”.

En aquesta línia, a partir del mes de gener de 2021 per a fer ús de les àrees d’emergència i la deixalleria municipal serà imprescindible utilitzar les targetes d’accés. L’equip de govern també té previst redimensionar les AE i adequar-les tot habilitant nova il·luminació i videovigilància.

Cal recordar que a les àrees d’emergència -la ubicació de les quals podeu consultar en aquest enllaç– són espais amb contenidors de totes les fraccions destinades a la població que no pugui acollir-se al calendari establert de manera puntual o bé per als residents estacionals. A més, només s’hi poden dipositar els següents residus:

. Paper-cartró

. Envasos

. Matèria orgànica

. Resta

. Restes vegetals

. Roba

Pel que fa als voluminosos, aquests no es poden dipositar en cap cas a les àrees d’emergència i la seva recollida -així com la de la fracció vegetal- s’ha de sol·licitar a través de l’app Civiwaste. Finalment, es recorda que els titulars d’activitats econòmiques no podran accedir a les àrees d’emergències i que els seus residus s’hauran de dipositar a la deixalleria municipal. L’ús inadequat de les àrees d’emergència pot comportar sancions econòmiques per als seus responsables.

Per a consultes o per a més informació podeu contactar amb l’Àrea de Medi Ambient trucant al telèfon 872 214 977 o enviant un correu electrònic a l’adreça pap@begur.cat. En aquest sentit, i amb l’objectiu d’acostar el funcionament del sistema de recollida de residus al municipi, el consistori recorda que tots els detalls sobre aquest servei es poden consultar íntegrament a través del següent enllaç. A més, des de l’Ajuntament ja s’està treballant en l’edició d’un vídeo explicatiu, en quatre idiomes, sobre el sistema de recollida de residus  per tal de fer-lo extensiu al conjunt de veïns i veïnes i visitants. Finalment, l’Àrea de Medi Ambient també ha encarregat l’edició d’un adhesiu amb un codi QR que es distribuirà a les àrees d’emergència i que proporcionarà informació als usuaris sobre el sistema de recollida de residus.


Categories: Medi Ambient