Neix el Begur Indià, l’alternativa a la Fira d’Indians en temps de pandèmia

08 jun 2021

El Begur Indià se celebrarà del 3 al 5 de setembre i inclourà diferents propostes culturals i musicals per a tots els públics amb el fet indià com a eix transversal.

Aquest 2021 Begur tornarà a celebrar i a compartir el seu llegat indià amb els vilatans i visitants. Ho farà novament a finals d’estiu, com ja és tradició, durant el primer cap de setmana del mes de setembre. Però enguany, a causa de la pandèmia de Covid-19 i de les mesures de seguretat establertes per les autoritats, no ho farà a través de la icònica Fira d’Indians de Begur.

I és que l’Ajuntament, per responsabilitat i davant la impossibilitat de realitzar la Fira d’Indians en el seu format habitual d’acord amb les restriccions sanitàries vigents, ha dissenyat una alternativa festiva que permetrà seguir commemorant el fet indià a la vila de forma segura, adaptada i amb la mateixa essència i esperit de sempre.

Així, aquest 2021 neix el Begur Indià: un festival cultural i musical que es durà a terme del 3 al 5 de setembre al centre de Begur i que oferirà a tots els assistents propostes culturals de primer nivell i amb el fet indià com a eix transversal; entre elles, exposicions, conferències de temàtica indiana, visites guiades, representacions teatrals, entre d’altres accions de caire cultural.

A més, tampoc hi faltarà l’oferta musical de diferents estils com el son cubà o les havaneres, tots ells basats en el passat colonial de Begur. I finalment, els més menuts també tindran el seu espai amb jocs tradicionals i tallers infantils. Totes les activitats tindran aforament limitat i per a assistir-hi caldrà inscriure’s prèviament i adquirir les entrades per tal de controlar l’aforament i garantir el compliment de les mesures de seguretat i restriccions establertes pel Procicat. El programa d’actes definitiu es donarà a conèixer al llarg de les pròximes setmanes.

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, posa en valor i agraeix la feina feta al llarg dels darrers mesos per tots els tècnics municipals, professionals i entitats de l’equip indià que han fet possible aquest nou esdeveniment, i indica que “el context actual ens brinda la possibilitat de donar més protagonisme que mai a les activitats culturals durant aquests dies, que seran el gran reclam del festival”.

Eugeni Pibernat, a més, anima tots els veïns i veïnes a prendre part activament del Begur Indià i destaca que “amb la represa progressiva de la normalitat és clau que el poble vagi recuperant poc a poc la seva activitat, la seva economia, el seu dinamisme, i les tradicions i esdeveniments que l’identifiquen. El fet indià seguirà tenint continuïtat enguany a Begur i estem molt il·lusionats amb aquest nou Begur Indià que estem convençuts resultarà un èxit de participació”.