Nit màgica a Begur i Esclanyà amb l’arribada dels Reis d’Orient

28 des 2023

Cavalcada Reis Begur 2022

El 3 de gener, la vila començarà a escalfar motors per rebre Ses Majestats. La gran nit serà el 5 de gener, amb una Cavalcada que començarà a l’avinguda Onze de Setembre. A Esclanyà, Ses Majestats recorreran els diferents barris amb el tren reial.

Begur es prepara per a rebre Ses Majestats els Reis d’Orient en una celebració plena de màgia i il·lusió. Les festivitats començaran amb una oportunitat única per als més petits i petites: el dimecres 3 de gener, de 17 a 19 h, a la plaça Paco Font, els infants tindran l’oportunitat d’entregar les seves cartes directament al Carter Reial per als estimats Melcior, Gaspar i Baltasar. A més, també hi haurà el taller infantil per fer fanalets, els beneficis del qual es dedicaran a La Marató 3Cat, i una xocolatada popular.

La nit més esperada de l’any, el divendres 5 de gener, suposarà l’arribada dels Reis d’Orient a Begur. Melcior, Gaspar i Baltasar faran la seva aparició en públic a les 18 h, i les famílies i nens i nenes de la vila podran gaudir de la tradicional Cavalcada de Reis. La Cavalcada començarà el seu recorregut a l’avinguda Onze de Setembre, passant pel carrer Ventura Sabater, la plaça de l’Església, la plaça Pella i Forgas, la plaça Paco Font, la plaça de la Vila, la plaça Comas i Ros i el carrer Bonaventura Carreras.

L’església de Sant Pere serà l’escenari de la representació del naixement del nen Jesús a càrrec del Grup de Teatre Mutis. Ses Majestats dirigiran les seves paraules des del balcó de l’Ajuntament, i s’instal·laran tres campaments reials: a la plaça Paco Font (rei Melcior), la plaça Pella i Forgas (rei Gaspar) i la plaça Lluís Esteva i Cruañas (rei Baltasar). L’ambient festiu anirà acompanyat del ritme vibrant del grup de percussió Bakanards.

  Cavalcada Begur 2023

Els Reis d’Orient també passejaran pels barris d’Esclanyà

Els Reis Mags no només recorreran Begur: el seu recorregut també passa per Esclanyà. Pel 5 de gener, la Comissió de Festes dEsclanyà, amb la col·laboració de lAjuntament de Begur, ha organitzat el tradicional recorregut de Reis per tal que Melcior, Gaspar i Baltasar visitin els diferents barris del poble amb el tren reial.

La Cavalcada començarà a les 19.15 h al nucli antic, on es farà una primera parada a la plaça de l’Església. Allà, Ses Majestats entraran dins de l’església per entregar l’ofrena. El recorregut baixarà cap a la Font Gran, girarà pel carrer de la Font Marina i acabarà al carrer de la Perdiu (darrere del Local Polivalent). Ses Majestats i els Patges entraran al Local Polivalent per saludar les persones que s’hi apleguin, repartir caramels i fer el discurs de la Comitivia Reial. L’alcaldessa, Maite Selva, els donarà la Clau de la Vila perquè puguin accedir a totes les cases durant la nit.

El consistori fa una crida a tots els veïns i veïnes a participar de la nit més màgica de tot lany i agraeix a la Comissió de Reis i a la Comissió de Festes dEsclanyà i a tots els voluntaris l’organització de l’esdeveniment.

Cavalcada Esclanyà 2022


Categories: Festes