Nit màgica de Reis a Begur i Esclanyà!

05 gen 2024

L’Ajuntament agraeix a tots els treballadors municipals, entitats, col·laboradors i persones voluntàries la seva tasca i la seva implicació per a fer possible la Cavalcada.

Avui, divendres 5 de gener, Begur i Esclanyà viscut amb emoció i expectació l’arribada dels Reis d’Orient, en un esdeveniment carregat de màgia i il·lusió. Els veïns i veïnes, grans i petits, han sortit als carrers per veure a Melcior, Gaspar i Baltasar en la nit més màgica de l’any que, a més, ha estat un èxit organitzatiu i participatiu. 

A Begur, la Cavalcada, organitzada per la Comissió de Reis de Begur i l’Ajuntament, ha començat a mitja tarda a l’avinguda Onze de Setembre i ha passat per diferents places de la vila. A les escales de l’Església s’ha aturat per gaudir de l’escenificació del naixement del nen Jesús, a càrrec del Grup de Teatre Mutis, per arribar finalment a l’Ajuntament, on els Reis han proclamat el seu discurs acompanyats per l’alcaldessa, Maite Selva, que els ha lliurat la Clau de la Vila. Posteriorment, s’han instal·lat en tres campaments reials a la plaça Paco Font (rei Melcior), Pella i Forgas (rei Gaspar) i Lluís Esteva i Cruañas (rei Baltasar). Tot plegat, amenitzat amb l’acompanyament del grup de percussió i gralla Bakanards.

A Esclanyà, Ses Majestats han passejat pels diferents barris amb el tren reial. La Cavalcada, impulsada per la Comissió de Festes d’Esclanyà i amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha començat a les 19:15 al nucli antic, amb una primera parada a l’església per entregar l’ofrena i saludar als vilatans i les vilatanes. El recorregut ha continuat baixant cap a la Font Gran, ha trencat pel carrer de la Font Marina i ha finalitzat al carrer de la Perdiu. Un cop a dins del Local Polivalent, els reis han fet el seu discurs i han rebut la Clau de la Vila de part de l’alcaldessa. Després, cada infant ha pogut pujar a l’escenari per a compartir una estona amb els Reis Mags. Finalment, a l’exterior el tren reial ha estat disponible per a tothom qui volgués per fer un petit recorregut per Esclanyà.

Trobaràs les fotografies de la jornada als perfils de l’Ajuntament de Begur a les xarxes socials (FacebookTwitter i Instagram).


Categories: Festes