Nou número, el 128, de la revista Es Pedrís Llarg de Begur

27 oct 2017 09:00h

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Begur acaba de treure un nou número, el 128, de la revista municipal d’informació i cultura “Es Pedrís Llarg”. El nou número, que ja és el segon amb el nou format, el quart de la seva llarga història, és un especial, dedicat sobretot a la Fira dels Indians i a la democràcia. En aquest aspecte, fins i tot l’alcalde, Joan Loureiro, dedica el seu escrit. Loureiro diu com a cloenda: “Ens queda encara molta feina a fer. Això no s’ha acabat. Us encoratjo a no perdre l’entusiasme i l’entrega que heu demostrat. Junts ho aconseguirem!”.

 

La Fira d’Indians aplega cinc de les 16 planes d’aquest especial, amb 25 fotografies, a més de la de portada. D’altra banda, el tema polític ocupa dues planes amb 11 fotos, a part de la principal de portada. A nivell polític, continuen els escrits dels quatre grups amb representació municipal, com es va decidir incloure des de l’arribada del nou govern local. Per contra, però, no apareixen les col·laboracions dels veïns.

 

D’altra banda, en aquest número també es reflecteix, entre d’altres, la festa de Santa Reparada, el Festival de Cinema i algunes accions polítiques com la congelació de les ordenances fiscals del 2018, la recepció de la urbanització de Son Rich o l’inici de la rotonda a l’enllaç de la carretera de Begur a Palafrugell i la d’accés a Aiguablava.

 

El primer número d’“Es Pedrís Llarg”, en format de full A4, era tot en blanc i negre. Després de 67 números, es va decidir apostar per una presentació més de revista, amb paper brillant i color a la portada i contraportada, i un format d’alçada inferior a l’A4. Vint números més tard, però, es va decidir novament canviar la seva presentació, passant al format A3, fins al nou format, que ja porta amb aquest dos números.

 

La revista, amb una periodicitat trimestral, va sorgir amb la finalitat de dotar el municipi amb un mitjà de comunicació que doni compte de tot el que passa al municipi. Així, al llarg d’aquests anys ha anat informant puntualment de tot el que ha passat al municipi empordanès. Abans de la revista municipal, havia existit la revista parroquial “Tu y yo”, entre els anys 1961 i 1963. En aquesta revista ja hi tenia una columna Josep Carreras, que es deia Es Pedrís Llarg. I ho va voler mantenir a la municipal, però el nom va agradar tant que es va decidir posar-lo a la mateixa revista. Altres possibles noms que es van plantejar van ser “l’Agutzil”, “Can Sabater” i “Notes Begurenques”.

 

Més informació:

 

26-10-2017 portada 128 es pedris llarg