Nou número, el 129, de la revista Es Pedrís Llarg de Begur

06 feb 2018

L’Ajuntament de Begur, a través de l’àrea de Cultura, acaba de treure un nou número, el 129, de la revista municipal d’informació i cultura “Es Pedrís Llarg”. El nou número, que ja és el tercer amb el nou format, el quart de la seva llarga història, anuncia un any 2018 ple de nous projectes i activitats. “Aquest 2018 tampoc es presenta fàcil, però tenim l’avantatge de disposar d’un poble viu i amb talent, que sabrà afrontar qualsevol entrebanc que les circumstàncies adverses ens puguin posar al davant. Des de l’Ajuntament, treballarem amb fermesa per continuar construint un municipi millor”, manifesta l’alcalde, Joan Loureiro, a l’escrit. La portada destaca per la imatge de l’arribada dels Reis Mags, però també es recorda l’èxit del primer pessebre vivent del municipi, els pressupostos municipals, les eleccions del 21D i l’entrevista al nou rector, mossèn Josep Taberner, que surt a la contraportada.

Com en els anteriors números, a part de reflectir el que ha passat els darrers mesos, hi ha l’apartat de les col·laboracions, amb articles de Ponç Feliu, Joan Pi i Ventós, Marià Frigola, Núria Tortras i Pere Rodríguez. Sense oblidar, com va acordar en aquest mandat el nou govern, l’espai dedicat als grups municipals.

El primer número d’“Es Pedrís Llarg”, en format de full A4, era tot en blanc i negre. Després de 67 números, es va decidir apostar per una presentació més de revista, amb paper brillant i color a la portada i contraportada, i un format d’alçada inferior a l’A4. Vint números més tard, però, es va decidir novament canviar la seva presentació, passant al format A3, fins al nou format, que ja porta amb aquest dos números.

La revista, amb una periodicitat trimestral, va sorgir amb la finalitat de dotar el municipi amb un mitjà de comunicació que doni compte de tot el que passa al municipi. Així, al llarg d’aquests anys ha anat informant puntualment de tot el que ha passat al municipi empordanès. Abans de la revista municipal, havia existit la revista parroquial “Tu y yo”, entre els anys 1961 i 1963. En aquesta revista ja hi tenia una columna Josep Carreras, que es deia Es Pedrís Llarg. I ho va voler mantenir a la municipal, però el nom va agradar tant que es va decidir posar-lo a la mateixa revista. Altres possibles noms que es van plantejar van ser “l’Agutzil”, “Can Sabater” i “Notes Begurenques”.

 


Categories: AjuntamentCultura