Nou número, el 130, de la revista Es Pedrís Llarg de Begur

16 mai 2018

L’Ajuntament de Begur, a través de l’àrea de Cultura, acaba de treure un nou número, el 130, de la revista municipal d’informació i cultura “Es Pedrís Llarg”. El nou número, que ja és el quart amb el nou format, el quart de la seva llarga història,  fa un repàs del que ha passat en aquests primers mesos del 2018. La foto de portada està dedica a la diada de Sant Jordi, a més de destacats del cartell de la XV Fira d’Indians, del guanyador del XXXIII Premi Vila de Begur, les campanyes de l’àrea de Promoció Econòmica i l’entrevista a la pedagoga i escriptora Teresa Juvé, que ocupa la contraportada.

Com en els anteriors números, a part de reflectir el que ha passat els darrers mesos, hi ha l’apartat de les col·laboracions, amb articles de Ponç Feliu, Joan Pi i Ventós, Marià Frigola, Pere Rodríguez i Núria Tortras. Sense oblidar, com va acordar en aquest mandat el nou govern, l’espai dedicat als grups municipals.

El primer número d’“Es Pedrís Llarg”, en format de full A4, era tot en blanc i negre. Després de 67 números, es va decidir apostar per una presentació més de revista, amb paper brillant i color a la portada i contraportada, i un format d’alçada inferior a l’A4. Vint números més tard, però, es va decidir novament canviar la seva presentació, passant al format A3, fins al nou format, que ja porta amb aquest dos números.

La revista va sorgir amb la finalitat de dotar el municipi amb un mitjà de comunicació que doni compte de tot el que passa al municipi. Així, al llarg d’aquests anys ha anat informant puntualment de tot el que ha passat al municipi empordanès. Abans de la revista municipal, havia existit la revista parroquial “Tu y yo”, entre els anys 1961 i 1963. En aquesta revista ja hi tenia una columna Josep Carreras, que es deia Es Pedrís Llarg. I ho va voler mantenir a la municipal, però el nom va agradar tant que es va decidir posar-lo a la mateixa revista. Altres possibles noms que es van plantejar van ser “l’Agutzil”, “Can Sabater” i “Notes Begurenques”.


Categories: AjuntamentCultura