Nou número, el 133, de la revista municipal Es Pedrís Llarg de Begur

21 feb 2019

L’Ajuntament de Begur, a través de l’àrea de Cultura, acaba de treure un nou número, el 133, de la revista municipal d’informació i cultura “Es Pedrís Llarg”. El nou número, que ja és el setè amb el nou format, el quart de la seva llarga història,  fa un repàs del que ha passat els darrers mesos i del que vindrà. La foto de portada està dedica a l’arribada dels Reis Mags a Begur, desitjant per al 2019 “il·lusions i bons propòsits”. A més, hi ha un destacat de dels números municipals, amb el pressupost i la congelació dels impostos; la presentació dels equips de la Fundació, la posada en marxa de l’app Civiwaste o l’entrevista a Ernest Sais, que s’ha jubilat després de més de 40 anys encarregat del cinema del Casino. A més, hi ha encartat el díptic infogràfic, sota el lema “Begur es teu poble!”, per aclarir, amb una sèrie de preguntes la situació urbanística causada amb la moratòria  de la Generalitat. A part de les preguntes, es dóna compta de l’afectació de la moratòria a Begur, que afecta  set projectes, a més d’aclarir el procés històric i situació urbanística actual en els tres més mediàtics: Urbanització de Cala d’Aiguafreda, Pedrera de S’Antiga i Jardins de Sa Riera (que es troba fora de la moratòria actual).

Com en els anteriors números, a part de reflectir el que ha passat els darrers mesos, hi ha l’apartat de les col·laboracions, amb articles de Ponç Feliu, Joan Pi i Ventós, Marià Frigola, Pere Rodríguez i Núria Tortras. Sense oblidar, com va acordar en aquest mandat el nou govern, l’espai dedicat a les quatre formacions que formen part del consistori begurenc.

El primer número d’“Es Pedrís Llarg”, en format de full A4, era tot en blanc i negre. Després de 67 números, es va decidir apostar per una presentació més de revista, amb paper brillant i color a la portada i contraportada, i un format d’alçada inferior a l’A4. Vint números més tard, però, es va decidir novament canviar la seva presentació, passant al format A3, fins al nou format, que ja porta amb aquest cinc números.

La revista va sorgir amb la finalitat de dotar el municipi amb un mitjà de comunicació que doni compte de tot el que passa al municipi. Així, al llarg d’aquests anys ha anat informant puntualment de tot el que ha passat al municipi empordanès. Abans de la revista municipal, havia existit la revista parroquial “Tu y yo”, entre els anys 1961 i 1963. En aquesta revista ja hi tenia una columna Josep Carreras, que es deia Es Pedrís Llarg. I ho va voler mantenir a la municipal, però el nom va agradar tant que es va decidir posar-lo a la mateixa revista. Altres possibles noms que es van plantejar van ser “l’Agutzil”, “Can Sabater” i “Notes Begurenques”.