Nou número, el 134, de la revista municipal Es Pedrís Llarg de Begur

04 jun 2019

L’Ajuntament de Begur, a través de l’àrea de Cultura, acaba de treure un nou número, el 134, de la revista municipal d’informació i cultura “Es Pedrís Llarg”, que és trimestral de maig a juliol. El nou número fa un repàs del que ha passat els darrers mesos i del que vindrà. La foto de portada està dedicada a la representació teatral del grup local Es Quinze que es va fer dalt al Castell i que enceta el programa d’actes per commemorar el Mil·lenari de la fortificació. A més, hi ha destacats sobre la iniciativa del govern de renegociar tots els projectes urbanístics, de la XXI campanya gastronòmica del peix de Roca, dels nous escuts de les seccions de la Fundació Esportiva Begur i de l’entrevista a Nancy Lathan i Ann Dieusaert, que impulsen una campanya per tenir cura dels gats de carrer.

Com en els anteriors números, a part de reflectir el que ha passat els darrers mesos, hi ha l’apartat de les col·laboracions, amb articles de Ponç Feliu, Marià Frigola, Joan Pi i Ventós i Pere Rodríguez. En aquest número, però, arran de les eleccions municipals, que van tenir lloc el 26  de maig, no hi ha l’espai dedicat als grups municipals que formen part del consistori begurenc.

El primer número d’“Es Pedrís Llarg”, en format de full A4, era tot en blanc i negre. Després de 67 números, es va decidir apostar per una presentació més de revista, amb paper brillant i color a la portada i contraportada, i un format d’alçada inferior a l’A4. Vint números més tard, però, es va decidir novament canviar la seva presentació, passant al format A3, fins al nou format, que ja porta amb aquest cinc números.

La revista va sorgir amb la finalitat de dotar el municipi amb un mitjà de comunicació que doni compte de tot el que passa al municipi. Així, al llarg d’aquests anys ha anat informant puntualment de tot el que ha passat al municipi empordanès. Abans de la revista municipal, havia existit la revista parroquial “Tu y yo”, entre els anys 1961 i 1963. En aquesta revista ja hi tenia una columna Josep Carreras, que es deia Es Pedrís Llarg. I ho va voler mantenir a la municipal, però el nom va agradar tant que es va decidir posar-lo a la mateixa revista. Altres possibles noms que es van plantejar van ser “l’Agutzil”, “Can Sabater” i “Notes Begurenques”.

 Més informació:

Categories: AjuntamentCultura