Nou número, el 135, de la revista municipal Es Pedrís Llarg de Begur

19 ago 2019

L’Ajuntament de Begur, a través de l’àrea de Cultura, acaba de treure un nou número, el 135, de la revista municipal d’informació i cultura “Es Pedrís Llarg”. El nou número, que fa un repàs del que ha passat els darrers mesos i del que vindrà, dedica la foto de la portada al nou Ajuntament, que per primera vegada, està presidit per una dona, l’alcaldessa Maite Selva. A més, hi ha un destacat de la Fira d’Indians, que arriba a la XVI edició i està dedicada als jardins; la “Q” de Qualitat que s’ha aconseguit per a les platges d’Aiguablava, Sa Riera i El Racó; la travessa de natació de s’Eixugador a Aiguafreda i l’entrevista a Sandra Bisbe, tècnica de l’Associació de Comerç i Turisme de Begur.

Com en els anteriors números, a part de reflectir el que ha passat els darrers mesos al municipi, hi ha l’apartat de les col·laboracions, amb articles de Ponç Feliu, Núria Tortras, Marià Frigola, Pere Rodríguez i Joan Pi i Ventós, Sense oblidar, com es va acordar en l’anterior mandat, un espai dedicat a les formacions polítiques que formen part del nou consistori begurenc.

El primer número d’“Es Pedrís Llarg”, en format de full A4, era tot en blanc i negre. Després de 67 números, es va decidir apostar per una presentació més de revista, amb paper brillant i color a la portada i contraportada, i un format d’alçada inferior a l’A4. Vint números més tard, però, es va decidir novament canviar la seva presentació, passant al format A3, fins al nou format.

La revista va sorgir amb la finalitat de dotar el municipi amb un mitjà de comunicació que donés compte de tot el que passa al municipi. Abans de la revista municipal, havia existit la revista parroquial “Tu y yo”, entre els anys 1961 i 1963. En aquesta revista ja hi tenia una columna Josep Carreras, que es deia Es Pedrís Llarg. I ho va voler mantenir a la municipal, però el nom va agradar tant que es va decidir posar-lo a la mateixa revista. Altres possibles noms que es van plantejar van ser “l’Agutzil”, “Can Sabater” i “Notes Begurenques”.


Categories: AjuntamentCultura