Nous treballs de millora del Pavelló Poliesportiu de Begur

25 ago 2020

L’Ajuntament durà a terme la restauració de la coberta plana de la façana sud per tal d’adaptar l’equipament a les normatives actuals i a les necessitats dels seus usuaris.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Begur segueix invertint en la millora i el manteniment dels diferents equipaments municipals. Una línia d’acció que al llarg dels darrers mesos s’ha desplegat en espais com el Camp Municipal de Futbol o les instal·lacions del Club d’Arquers d’Esclanyà, i que aquest estiu es traduirà en nous treballs d’arranjament al Pavelló Poliesportiu.

En aquest sentit, la Junta de Govern Local va aprovar el passat 4 d’agost l’adjudicació del contracte d’obres per a l’execució dels treballs de recondicionament de la coberta plana de la façana sud del pavelló a l’empresa Construccions i Reformes Alvadisa SL, per un valor de 45.043,58 € (IVA inclòs). L’obra s’executarà d’acord amb la memòria redactada per l’arquitecte Josep Mª Aguiló Ratto, autor del projecte inicial.

Jordi Carreras, regidor d’Obres i Manteniment, recorda que “l’edifici del pavelló data del 1985” i explica que l’espai “necessitava urgentment una posada a punt que garanteixi no només resoldre les deficiències i desperfectes existents com a conseqüència del pas del temps, sinó que també permeti actualitzar i adaptar les instal·lacions a la normativa actual i a les necessitats de totes les persones i entitats que en fan ús al llarg de l’any”.

L’actuació que es durà a terme a la façana sud del Pavelló Poliesportiu de Begur té com a objectiu modificar i restaurar la coberta per tal de garantir les prestacions adequades d’aïllament i estanquitat. I consistirà en retirar tot el material existent fins a arribar a nivell de forjat i executar una coberta plana invertida amb acabat de grava.

Aquesta obra s’ha acollit a la convocatòria de subvencions destinades al finançament de l’acció de promoció i foment de l’activitat física i l’esport a les comarques gironines de la Diputació de Girona, dins el Programa A3 de Suport a les actuacions de condicionament i millora en equipaments esportius municipals.

El Pavelló Poliesportiu de Begur, referent en eficiència energètica

La reforma i actualització del Pavelló Poliesportiu de Begur ha estat concebuda com una obra que no només ha de millorar aquest equipament esportiu central al poble, sinó que, a més ha de convertir-lo un referent en eficiència i sostenibilitat energètica.

Així, abans de l’inici dels treballs de restauració a la coberta sud, l’Ajuntament de Begur ha incorporat noves mesures per potenciar l’eficiència i la sostenibilitat energètica de l’edifici a través de l’habilitació d’un nou sistema d’il·luminació led. En aquest sentit, s’han substituït 32 projectors amb làmpada HM de 480w amb una potència total de 15.360w, per 20 nous projectors LED de 240w amb una potència total de 4.800w.

Aquest canvi representa un estalvi en el consum de 10.560w, i d’un mínim de 1.000€ a l’any. L’actuació, executada per l’empresa IMJAC, ha tingut un cost de 12.127,83€.


Categories: EsportsObres