Nova campanya per incentivar el model de reciclatge porta a porta a Begur

05 jun 2018

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur inicia avui, dia mundial del Medi Ambient, una nova campanya enfocada a informar sobre la implementació i adhesió al model de servei de recollida selectiva de residus porta a porta. La campanya, sota el lema “Begur es teu poble, recicla”, vol informar dels beneficis del model de recollida selectiva a les cases, que es va iniciar al municipi el mes de febrer del 2017 i que es farà a tot el municipi a partir del proper dia 1 de juliol.

Per informar sobre el model de reciclatge porta a porta, des de l’àrea de Medi Ambient s’enviarà a cada habitatge una carta i un fulletó informatiu amb els diferents idiomes explicant el model i l’adhesió de recollida Porta a Porta. Paral·lelament, es faran un seguit d’accions de sensibilització en format càpsules informatives, s’informarà a les agències i habitatges d’ús turístic i es col·locaran pancartes i banderoles, entre d’altres accions. A partir de l’1 de juliol, s’incorporen al model porta a porta les zones que faltaven, Sa Tuna, Sa Riera i Aiguafreda, com s’havia marcat Medi Ambient.

El servei de recollida porta a porta va començar al nucli urbà de Begur, Sa Fontansa, Les Arenes, Sa Roda, Son Moles, Residencial Begur, Mas Domingo, Les Argiles, Font Martina i part de Son Rich. I es va combinar amb el sistema a través de les àrees d’aportació a la resta del municipi. Però amb la idea d’eliminar aquest segon, apostant per un únic sistema. Així, el mes de gener passat, es va perllongar el porta a porta als sectors de Mas Prats i la Xarmada-Mas Gispert. El mes següent, al nucli d’Esclanyà i el barri de Sant Josep. I a partir del 26 d’abril, als sectors d’Aiguablava i Fornells.

L’adhesió al model de recollida Porta a Porta és obligatòria i se subministren tres cubells per fer l’entrega dels residus. Per aconseguir-los cal dirigir-se a l’Àrea de Medi Ambient amb una factura de l’aigua o bé escriure un correu electrònic a pap@begur.cat. Hi ha tres models diferents: cubell airejat petit de color marró per facilitar la separació a casa de la matèria orgànica; cubell de 20 litres de color marró i tapa grisa per a la recollida de la matèria orgànica i la fracció resta, i cubell taronja de 40 litres per a la recollida de paper i cartró, envasos i vidre.

Com ja s’està fent, els veïns particulars hauran de treure els cubells entre les 20 i les 22 hores i recollir-los abans de les 10 hores del dia següent d’acord a un horari determinat d’acord a un calendari establert, que marca la recollida de les fraccions. Així, els dilluns hi ha la recollida de les fraccions resta i vidre; dimecres, d’orgànica i envasos; divendres, d’orgànica i paper i cartró, i diumenge, d’orgànica i envasos. Les fraccions es depositen en bosses de plàstic i l’orgànica en bosses compostables, a excepció del paper i cartró que es treu amb bosses o caixa de paper amb el cubell determinat.