Nova donació de sang a Begur, demà dimarts

04 feb 2019

El Banc de Sang i Teixits del departament de Salut de la Generalitat organitza per dimarts vinent, 5 de febrer, una nova donació de sang a Begur. La donació tindrà lloc, com sempre, al llarg de tres hores, entre les 18 i les 21 hores, al Casal Gent Gran del municipi, al centre del poble. Durant l’any passat, es van fer efectives al municipi 116 donacions de sang durant les tres diades programades que es van fer realitzar: 40 a la de gener, 34 a la de juny i 42 a la d’octubre.

L’Ajuntament finança l’ entrepà  o coca i  refresc que s’ofereix al donant un cop efectuada la donació. A més, ja per aquesta donació, l’àrea de Serveis Socials, ha adquirit al Banc de Sang i Teixits, una lona de microfibra de 4mx1m, amb una gran fotografia del poble, i en números adhesius, que s’utilitzarà cada vegada per anunciar  les dates de les donacions.

Des del Banc de Sang es recorda que cada dia calen 1.000 donacions per poder garantir que tothom tingui sang quan en necessita, ja sigui per intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, transplantaments o accidents greus. Avui dilluns, les reserves de sang, a nivell global, és per set dies. Per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys i pesar 50 quilos o més. A més, no cal estar en dejú.


Categories: AjuntamentSocietat