Nova jornada de donació de sang a Begur

27 set 2021

El pròxim dimarts 5 d’octubre, de 17 a 21 hores, el Casal de la Gent Gran acollirà la campanya. Per a participar-hi, es recomana reservar hora prèviament al web donarsang.gencat.cat

El Banc de Sang i Teixits i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Begur i l’Associació de Donants de Sang de Girona, impulsaran una nova jornada de donació de sang al municipi el pròxim dimarts 5 d’octubre.

La campanya es farà de 17 a 21 hores al Casal de la Gent Gran. El consistori anima els veïns i les veïnes a participar-hi i avança que en tot moment se seguirà un estricte protocol de seguretat i prevenció enfront de la Covid-19. Així mateix, des del Banc de Sang i Teixits, es fa una crida a la població per mantenir les donacions, ja que amb l’estiu i la represa de les intervencions quirúrgiques, es preveu una disminució de les reserves de sang als hospitals.

Els requisits per a donar sang són: tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre. És important que entre donació i donació hagin passat un mínim de dos mesos. Per últim, si s’ha patit la Covid-19 o s’ha estat en contacte amb algú que l’hagi patit, cal esperar-se un mes.

Les persones interessades poden reservar hora prèviament al web donarsang.gencat.cat. Tot i que la reserva d’hora no és obligatòria, es recomana fer-la en la mesura del possible per poder controlar en tot moment l’aforament de la sala. L’hora reservada és orientativa i s’acceptaran donants sense reserva prèvia sempre que l’aforament del local ho permeti, tal com marquen els protocols del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.


Categories: Sanitat