Noves mesures a Catalunya per contenir els brots de Covid-19

20 ago 2020

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica noves restriccions, tant de caràcter general com específic, per fer front a l’evolució de la pandèmia al territori.

L’Ajuntament de Begur informa que des del 18 d’agost entren en vigor noves mesures extraordinàries a tot Catalunya per contenir els contagis de Covid-19. Fruit de les actuacions coordinades en matèria de salut pública per respondre davant la situació d’especial risc derivada de l’increment de casos positius,  les mesures són les següents:

Oci, restauració i hostaleria

. Tancament de bars i restaurants a partir de la 1h. Des de les 00h de la nit no poden admetre nous clients. A la barra i entre taules o grups de taules, cal garantir una distància mínima de 1,5 metres, amb un màxim de 10 persones.

. No està permès fumar a la via pública o a l’aire lliure si no hi ha una distància de 2 metres. Aquesta limitació és aplicable també per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o similars.  D’aquesta manera, el DOGC publica la normativa que limita els hàbits de les persones fumadores, tal com va aprovar el Consell Interterritorial de Salut.

Recomanacions de caràcter general

. Es recomana limitar les trobades socials fora de grup de convivència estable.

. Es recomana que les trobades socials es limitin a un màxim de 10 persones.

. Segueix vigent la prohibició del consum de begudes alcohòliques a la via pública

Davant la realitat del nombre de contagis i l’increment dels ingressos hospitalaris, l’Ajuntament recorda a la ciutadania l’obligació de col·laborar activament en el compliment de les mesures previstes en aquesta Resolució. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.


Categories: Sanitat